HPG: 5 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimiz “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde geliştirdiği devrimci hamleler ile etkili eylemlerini devam ettirmektedir” dedi.

HPG, gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz 4 Mayıs günü saat 10:00’da Metina bölgesine bağlı Zendura alanında bulunan Girê Azad’da konumlanan işgalcileri hedeflemiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda belirlenen hedeflerdeki işgalciler isabetli bir şekilde vurulmuştur.

 “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında;

4 Mayıs günü 15:50 – 16:00 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar Tepesi’nde konumlanan işgalcilere dönük ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur. Eylem sonrasında işgalciler Şehit Serdar Tepesi’nin çevresini, Gundê Mervanos ve Kanîmasiyê alanlarını ağır silahlarla bombalamıştır.

4 Mayıs günü saat 17:50’de Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanında daha önce işgalcilerin gelip konumlandığı bir tepe YJA Star güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. İşgalcilerin bu tepeyi terk ettiği tespit edilmiş, işgalcilerin daha önce bu tepeye yerleştirmiş oldukları mobesse kamera sistemi YJA Star güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

 “Cenga Xabur Devrimci Hamlesikapsamında;

4 Mayıs günü saat 12:00’da Heftanîn bölgesine bağlı Xantur alanında bulunan Suikast Tepesi’nde hareket halinde olan işgalciler güçlerimiz tarafından uzun bir süre denetime alınarak takip edilmiştir. Denetim altındaki işgalciler pusu taktiği ile hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu başarılı eylemde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Mayıs gün saat 19:00’da Metina bölgesine bağlı Zendura alanında bulunan Girê Tankê’de konumlanan işgalcilere karşı sızma taktiği ile etkili bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalciler Girê Tankê ve Kêste alanlarını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardıman ardından arazide yangın çıkmıştır.

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları devam etmektedir.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir;

3 Mayıs günü saat 09:00’da Metina bölgesine bağlı Dergelê bölgesi ve saat 13:45’te Zendura alanı savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

4 Mayıs günü saat 10:30’da Avaşin bölgesine bağlı Adilbeg alanı ve saat 19:20’de Aris Faris alanı savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. Aynı gün saat 09:25’te Stuna bölgesi de bombalanmıştır.

4 Mayıs günü 21:00 – 22:30 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Şehit Munzur Tepesi, Qela Mamreşo, Mervanos ve Şehit Dilgeş Tepesi yoğun şekilde işgalci TC ordusu tarafından bombalandıktan sonra söz konusu alanlara indirmeler yapılmıştır.

4 Mayıs günü saat 21:00’da Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo ve Qela Bêdewê alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Saat 21:50’de Qela Bêdewê alanına helikopterler ile indirmeler yapılmıştır.

İşgalci TC devletinin gerçekleştirdiği bu yoğun bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”