Nijerya’da soyguncular 5 köyde onlarca kişiyi katletti

Nijerya’nın Zamfara eyaletinde 5 köye yönelik düzenlenen saldırıda yetkililere göre, 35, yöre halkına göre 43 kişi yaşamını yitirdi.

Nijerya’nın Kuzey Batısı’ndaki Zamfara eyaletinde hayvan hırsızı olarak nitelendirilen çetelerin 5 köye yönelik düzenlediği saldırıda yetkililere göre 35, yöre halkına göre de 43 kişi öldü. Çok sayıda yaralı da hastaneye kaldırıldı.

Bölge Polis bürosu sözcüsü Muhamed Şehu AFP’ye yaptığı açıklamada “Çeteler 35 kişiyi silahla öldürdü” açıklamasında bulundu. Görgü tanıkları ise saldırıda 43 kişinin öldüğünü aktarıyor. Saldırılar Perşembe günü meydana geldi.

Motosikletlerle gelen çetelerin Gidan Adamu, Tsauni, Gidan Baushi, Gidan Maidawa ve Wari köylerine eş zamanlı saldırılar düzenlediği, köylüleri öldürdüğü ve evlerini yaktığı da belirtiliyor.

Şehu saldırganların devlet güçleri gelmeden köylerden ayrıldığını da söyledi.

AFP’ye konuşan görgü tanığı Danladi Sabo, “Köylerde 43 ceset bulduk ve 7 kişi de yaralandı” diye konuştu.

Saldırıda ölenler Cuma günü toprağa verilirken, yaralıların da Gasau hastanesine kaldırıldığını da Sabo sözlerine ekledi.

Nijerya’nın kuzey batısı soyguncuların saldırılarına düzenli bir şekilde maruz kalıyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü de komşu eyalet Katsina’da bir köy olan Tsauwa’da 18 kişi öldürülmüştü. Haziran ayında 56 köylü çeteler tarafından öldürülmüştü.