Pentagon: Husiler Akdeniz’deki gemileri vurabilecek kapasiteye sahip

Bir Pentagon yetkilisi, Yemen'deki Husi isyancıların Akdeniz'deki gemileri hedef almalarını sağlayacak bir cephaneliğe sahip olduklarını itiraf etti.

HUSİLERİN SİLAH GÜCÜ

Al-Monitor gazetesinin aktardığına göre Ortadoğu bölgesine yaptığı bir ziyaret sırasında gazetecilere isminin gizli kalması koşuluyla konuşan ABD'li yetkili, Husilerin “gelişmiş bir cephaneliğe sahip olduğunu” söyledi.

Yetkilinin yorumu, Husilerin bu ayın başlarında saldırı çemberlerini Kızıldeniz'den Akdeniz'e kadar genişletmek istediklerine dair yaptıkları tehditlere yanıt olarak geldi. 

Al-Monitor'un ifadelerine yer verdiği Pentagon yetkilisi, ABD'nin henüz isyancıların tehditlerini hayata geçirmeye yönelik herhangi bir girişimini görmediğini, ancak bu ihtimalden endişe duyduğunu belirtti. 

Gazze'de savaşın başladığı Ekim 2023'ten bu yana Husiler Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki ticari gemilere 90'dan fazla saldırı düzenleyerek bu çatışmaya dahil oldu. İsrail ve temel müttefikleri ABD ve İngiltere de Yemen’deki Husi altyapılarına yönelik çok sayıda saldırı düzenledi.