Sarı Yeleklilerin 44’üncü eylem gününde onlarca gözaltı

Fransa’da Cumartesi günü Sarı Yeleklilerin eylemlerinde binlerce kişi bir araya geldi. Nantes kentinde çatışmalar yaşandı ve 35 kişi gözaltına alındı.

Fransa genelinde Sarı Yelekliler sokaklara çıktı. Ulusal çaptaki 44’üncü eylem gününde Nantes kentinde polisin müdahalesi sonucu çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda çok sayıda kişi gözaltına alındı, yaralananlar oldu ve çevrede hasar yaşandı.

Polise göre 1.800 kişi Nantes’taki eyleme katıldı. Gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Bir çok ticari mekan ile otobüs durağı tahrip edildi. Ayrıca çöp kutuları ve bir trafo ateşe verildi. En az iki eylemcinin yaralandığı bildirildi.

Kamu Güvenliği İl Müdürlüğü (DDSP) tarafında yapılan açıklamaya göre Nantes kentinde 35 kişi gözaltına alındı. DDSP, eylemlerde 5 polisin yaralandığını belirtirken, yaralı eylemcilere ilişkin herhangi bir ifade kullanmadı.

Polis ayrıca, eylemcilerin kendilerini korumak veya gizlemek için kullandığı onlarca şemsiyeye de el koydu.

Nancy kentinde 700 dolayında kişi sokaklara çıkarken, Paris’te de yüzlerce Sarı Yelekli yürüyüş düzenledi. Lyon, Montpellier, Bordeaux ve daha bir çok kentte de binlerce kişi 44’üncü eylem gününde bir araya geldi.