Suriye: Türkiye garantör konumundan düştü

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk rejiminin Astana çerçevesindeki garantör konumunu kaybettiğini belirterek, Türk rejiminin “yayılmacı heveslerine” tepki gösterdi.

Sana haber ajansına göre Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, “Uluslararası kınamalara rağmen Erdoğan rejiminin Suriye’ye karşı saldırganlığında müteşebbis olduğunu, faşist Erdoğan rejiminin gerçek yüzünü açığa çıkaran uluslararası tüm örf ve kanunlarını açık şekilde ihlal ile ölüm ve yıkım ekmeye devam ettiğini” belirtti.

“Bu hain ve gaddar Türk saldırganlığının Erdoğan rejiminin genişlemeci hırsları ve geçmiş zaman evhamlarının bir sonucu olduğunu” ifade eden Dışişleri Bakanlığı, Türk rejiminin terörist gruplara her türlü desteği verdiği ve Suriye krizine çıkış yönündeki çabalara darbe vurduğunu kaydetti.

Aynı kaynak, “Türk rejiminin başta saldırganlığının Astana prensipleri ve kararları ile çeliştiğinden dolayı Astana çerçevesinde garantörlüğünü düşürdüğünü” vurguladı.

Türk saldırganlığını mutlak bir şekilde reddettiklerini belirten Bakanlık yetkilisi, “İstisnasız tüm Suriyelilerin gaddar Türk saldırganlığına karşı koymada ulusal bayrak altında, toprak ve halk olarak” birleştiğini savundu.