Suriye resmi haber ajansı SANA muhabiri, evine yapılan silahlı saldırıda öldürüldüðü bildirildi.
SANA tarafından yapılan açıklamada, Ali Abbas adlı gazetecinin dün akşam Jdaidet Artouzdaki evinde düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldüðü belirtildi. Ali Abbasın Ulusal basın ile kadrolarına yönelik silahlı terörist grup tarafından öldürüldüðü ileri sürüldü.
Suriyede Cuma günü 3 Suriyeli gazeteci silahlı muhaliflerce kaçırıldı. 6 Aðustos günü ise Suriye devlet televizyon ve radyosu genel merkezine bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda yaralananlar olmuştu.
Bu saldırıdan birkaç gün önce ise, Temmuz ayı ortalarında kaçırılan bir televizyon sunucusu infaz edildi. Gazetecinin infazını El Nosra cephesi adlı grup üstlenmişti. Grup infazın sorumluluðunu üstlendiði açıklamada, Bu rejime destek veren herkese ders olsun demişti.