Tahran’a göre Natanz fabrikasına saldırı gerçekleşti

İran devlet televizyonunda yayınlanan yazılı bir açıklamaya göre ülkenin merkezindeki Natanz uranyum zenginleştirme fabrikası saldırıya uğradı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salehi tarafından yapılan bu yazılı açıklamada, “İran İslam Cumhuriyeti, bu beyhude eylemi kınarken, uluslararası topluluğun ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun bu nükleer karşıtı terörizme karşı koyma ihtiyacını vurgulamaktadır” dedi.

Açıklamada herhangi bir grup veya devlet suçlanmazken, hedef alınan tesislerin durumuna ilişkin de bilgi verilmedi.

Salehi, 2015’de imzalanan nükleer anlaşmaya ilişkin mevcut durumda Viyana’da süren görüşmelere gönderme yaparak, “Bu eylem korkunç yaptırımların kaldırılması için müzakerelere kaşı olanların başarısızlığını yansıtıyor” diye belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salehi, “hem nükleer teknolojiyi ciddi bir şekilde geliştirmeye hem de korkunç yaptırımların kaldırılması çabalarını sürdürmeye devam edeceklerini” ifade etti.

Pazar günü aynı kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi yaptığı açıklamada Natanz uranyum zenginleştirme fabrikasında elektrik kesintisi yaşandığını belirtmişti.