Türk askerlerine ait olduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıktı

Türk devletinin İdlib bölgesinde Suriye rejimine yönelik saldırıları sırasında öldürüldüğü iddia edilen Türk askerlerine ilişkin bir görüntü daha ortaya çıktı.

Rus hava kuvvetlerinin geçtiğimiz günlerde İdlib'in Neyrab kasabasına saldıran Türk askerini vurduğu görüntülerin yayınlanması ardından, yeni görüntüler ortaya çıktı.

Sosyal medya üzerinden yayımlanan ve İdlib'de öldürülen Türk askerlerine ait olduğu iddia edilen bir görüntüde en az 4 cenaze görülüyor. Üzerlerinde Türk askeri üniformaları var. Cenazelerin başında duran bir kişinin Arapça, “Türk askerleri, Türk askerleri” dediği duyuluyor.

Diğer yandan görüntülerdeki cenazelerin beden bütünlüğünün bozulmamış olması, da ölenlerin hava saldırısında ölmediklerine işaret ediyor.

Görüntülerin ne zaman ve nerede çekildiği tam olarak belirtilmiyor. Ancak ANHA’ya göre bu görüntüler, İdlib’in doğusundaki Neyreb bölgesinde çekilmiş. Ne Türk devleti ne de Suriye rejimi, resmi bir açıklamada bulunmadı.

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Türkiye’de birçok yandaş medya mensubu, söz konusu kişilerin Türk askeri değil ÖSO'cu olduğu iddiasında bulundu.

ÖSO'cuların üzerinde Türk ordusu üniformaları ve askeri teçhizatlarının neden bulunduğu sorusu ise yanıtsız bırakıldı.

Öte yandan söz konusu görüntü, General Halife Heftar liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun sosyal medya hesabı Twitter'dan da "Türk askerleri neden Libya ve Suriye'de ölüyor? Aptal bir adamın fantazisi için" yorumuyla paylaşıldı.