'Türk işgali Batı’nın ‘ittifaklarımıza ihanet garantidir’ mesajı'

Fransız siyasi parti Demokratlar ve Bağımsızlıkçılar Birliği (UDI) Başkanı Jean-Christophe Lagarde, Türk işgalinin Batı’nın dünyaya “ittifaklarımıza ihanet garantidir” mesajı olduğunu belirtti.

Seine-Saint-Denis Bölgesi Milletvekili Lagarde, Türk devleti ile ABD arasında 10 Ekim günü Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgale ilişkin yapılan anlaşmayı Cnews televizyon kanalında değerlendirdi.

KIBRIS’TAKİ GİBİ 50 YIL KALACAKLAR

Aynı zamanda Fransa Parlamentosu’nda Kürtlere ilişkin araştırma grubunun başkanı olan Lagarde, “İddia ediyorum ki, Türkler Kıbrıs’ta olduğu gibi 50 yıl daha kalacaklar” diye tepki gösterdi.

BATI’NIN MESAJI: İTTİFAKLARIMIZA İHANET GARANTİDİR

Türk işgalinin “Batı’nın dünyaya verdiği bir mesaj” olduğunu belirten Lagarde bu mesajın ne olduğunu ise şöyle açıkladı: “Bir savaş sırasında bizim ittifakımız olmak, nerdeyse ihanete uğramanın ve savaştan sonra sırt dönme garantisine sahip olmaktır. Dostlarımız ve ittifaklarımız (Kürtler), DAİŞ’i yenenlerdir. ABD’nin ihanetine uğrayan, Avrupalıların koruyamadığı onlardır.”

YAPTIRIM İÇİN ARTIK ÇOK GEÇ

Lagarde, Türkiye’ye karşı yaptırım uygulamak için de “artık çok geç” olduğunu belirtirken, “Avrupa’nın, Türkiye üzerinde, Erdoğan üzerinde çok güçlü bir baskı yapmak için ilk günlerde olanakları vardı” dedi.

Bununla birlikte “bunu yapabilecek bir güç, federal bir Avrupa’nın olmadığını” söyleyen Lagarde, “Avrupa’da sanki kusursuz bir dünyadaymışız gibi yaşamaya devam ediyoruz” diyerek seyirci kalınmasına tepki gösterdi.

DAİŞLİLER GERİ DÖNERSE SORUMLUSU TRUMP

Avrupa Birliği’nin “zayıflığına” işaret eden Lagarde, ABD Başkanı Donald Trump’ın QSD’nin elinden kaçan DAİŞ çetelerinin Avrupa’ya olası dönüşünün “sorumlusu” olduğunu belirtti.