Ukrayna kentleri düşmeye başladı

Ukrayna’nın doğusunda bağımsızlık ilan eden bölgeler, iki kenti ele geçirdiklerini duyurdu. Kiev ise Rus ordusunun iki ayrı kente doğru ilerlediğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova saatiyle 06.00’da Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu başlattı.

Başkent Kiev ve liman kentleri değil birçok kentte patlamalar yaşandı.  Kiev, “büyük bir işgal” başlatıldığını açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, yüzlerce Ukraynalı askerin ölmüş olabileceği tahmininde bulunurken, ilk resmi bilançoya göre Rusya bombardımanında en az 7 asker öldü, 19’u kayıp.

ZELENSKİ'DEN ‘MAKSİMUM KAYIP VERDİRİN’ TALİMATI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Facebook sayfasında Ukrayna ordusuna Rus güçlerine “maksimum kayıp verdirilmesi” talimatını verdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, eli silah tutan herkesi askeri güçlere katılmaya çağırdı.

MOSKOVA: UKRAYNA BİRLİKLERİ MEVZİLERİNİ TERK EDİP TESLİM OLUYOR

Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada Ukrayna birliklerini terk ettiğini ve çok sayıda askerin silah bıraktığını bildirdi. Bakanlık, "İstihbarata göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı çok sayıda birlik ve hizmet mensubu silahlarını bırakarak mevzilerini terk ediyor” dedi.

Ülkenin doğusunda halk cumhuriyeti ilan eden Rusya destekli Donetsk ve Luhansk bölgelerinin askeri güçleri ise doğudaki iki küçük kent olan Stanytsia ve Chtchastia’yı ele geçirdiklerini duyurdu.

KİEV: RUS BİRLİKLER İKİ KENTE İLERLİYOR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya ordusunun Milov ve Horodychtch kentlerine doğru ilerlediğini açıkladı.

Ayrıca batıdaki Khmelnytski ve güneydeki Dnipro bölgelerinde cephane depolarının roketlerle vurulduğu belirtildi. Lutsk kentinde bir televizyon kulesi imha edilirken, batıdaki Vinnytsi ile Kiev çevresinde kışlalar vuruldu.

KİEV’DEN KAÇIŞ

Çok sayıda haber ajansı Kiev’den yoğun kaçışların başladığını gösteren video görüntüleri paylaşdı.