Zilan, Helmet ve Kasım Engin için eylemler

Zeynep Kınacı (Zilan), Diyar Xerib (Helmet) ve İsmail Nazlıkul (Kasım Engin) anısına Haziran ayı boyunca düzenlenen eylemlerin bilançosu açıklandı.

Farklı birimler tarafından gerçekleştirilen eylemler konusunda yapılan açıklamada “Kürt Özgürlük Mücadelesine yön veren Zilan, Helmet ve Kasım yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” denildi. Açıklamada “özgür Önderlikle özgür yaşamı inşa etmenin sözüyle komplonun sonlandırılması ve Kürdistan’da faşist AKP-MHP’nin kazınması için tüm alanları direniş alanlarına çevireceğimizi belirtiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre Haziran ayında gerçekleştirilen eylemler şu şekilde:

“Sakine Cansız İntikam Birimi

Amed'in Sur ilçesinde Anzrela parkı yanında bir akrep aracın darbelenmesi. İki düşman polisinin yaralanması.

2 Haziran günü Van’ın Edremit ilçesinde bir baz istasyonu ve Tuşba ilçesinde bir faşiste ait aracın yakılması

 

Şehit Helmet ve Şehit Arin Mirkan İntikam birimi

2 Haziran günü Gaziosmanpaşa’da AKP işbirlikçisi bir şahsa ait olan market ve markete ait minübüsün yakılması.

 

Şehit Erîş Mordem İntikâm Birimi

"5 Haziran Amed'in Sur ilçesi Melik Ahmet Caddesi üzerinde devriye gezen işgalci çetelere yönelik parça tesirli bombalarla eylem düzenlenmesi.

5 Haziran Amed'in Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan 'Xanimê' adlı kimyasal uyuşturucu satıcısının uyuşturucu merkezi olarak kullandığı ev el yapımı yanıcı patlayıcılarla vurulma eylemi. Uyuşturucu satıcılarına ait iki aracın yakilması.

 

Ş.Kawa Garzan Ş.Mordem Maku intikam birimi

5 Haziran günü Van Tuşba Seyrantepe'de gençlere ajanlık dayatan sivil Türk polisi ve onun yardakçısı AKP ilçe yöneticisi olduğu belirlenen kişi birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcıyla vuruldu. Aynı gün eylem sonrası birimlerimiz Tuşba'ya bağlı Abdurahman Gazi Mahallesi'nde korucuya ait bir aracı yaktı.

7 Haziran'da İstanbul Bakırköy sahil yolunda AKP yandaşlarına ait sıralı 8 aracın yakılması

8 Haziran'da İstanbul Fatih'te Kumkapı'da uyuşturucu satışı yapılan bina ateşe verilmiş, bina kullanılamaz hale getirilmiştir.

 

Şehit Arin Mirkan/Şehit Helmet İntikam Birimi

9 haziran İstanbul Başakşehir’de açılması beklenen “Millet Bahçesi”ne bombalı eylem gerçekleştilmesi.

 

Şehit Helin Muş İntikam Birimi,

9 Haziran Adana Ceyhan ve Sarıçam’da ekin tarlalarının ateşe verilme eylemi

 

Şehit Savaş Amed İntikam Birimi

10 haziran Amed Bağlar askeri havaalanının giriş kapısına sivil bir araç etrafını el yapımı patlayıcı ile eylem yapılmış, bölgeyi ablukaya alan polis araçları sokak içerisinde el yapımı patlayıcı ile vurulmuştur

Şehit Baran Dersim İntikam Birimi’

Kayapınar Belediyesi karşısında polislerini havai fişek ve elyapımı patlayıcı ile yakın mesafeden vurulması.

10 Haziran’da ayrıca Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi’nin “Yenişehir Şilbe 7. Kolordu askeri alanındaki nöbet kulübesi çevresini ateşe verilmesi.

Şehit Sema Koçer intikam birimi

10 Haziran'da Adana Yenidoğan Marangozlar sitesi üst mahallede faşistlere ait 2 araç,1 mobilya atölyesi ateşe verilmiş, araçlar küle dönerken, atölye kullanılamaz hale gelmiştir.

Şehit Helin Murat intikam birimi

11 Haziran'da Adana Menekşe'de faşist rejimin her daim yanında olan işbirlikçi tarla sahiplerine ait olan araziler ateşe verilmiş, bütün alan küle dönmüştür.

13 haziran İstanbul Arnavutköy'de faşistlere ait 2 minübüsün yakılması

 

Şehit Rizgar Farqin intikam birimi

14 Haziran'da Van İpekyolu Gündoğdu Mahallesi'nde AKP çete üyesi korucu Abdullah Altmış'a ait ev el yapımı patlayıcı ile vuruldu.

16 Haziran' Van İpekyolu Bostaniçi Mahallesi'nde faşist MHP İl yönetim üyesi Nadir Antika'ya ait araç yakılarak imha edildi.

 

Şehit Helmet ve Şehit Arin Mirkan intikam birimi

19 Haziran İstanbul Silivri’de yüklü 1 tır Arnavutköy’de 3 araç yakılarak imha edilmesiç Rami Çarşı içerisinde “düşmana gıda stoklayan ve satışı yapan” bir deponun yakılması

22 Haziran Amed Bismil’de iki işbirlikçinin işyerinin yakılması.

20 Haziran günü İstanbul Beykoz’da “işbirlikçi faşistlere ait” altı küçük binek aracının ateşe verilerek imha edilmesi

23 haziran Wan İpekyolu elektirik trafo vericisinin yakılması

Ş.Elişer Konya Ş.Savaş Amed intikam birimi

26 Haziran Amed Sur İskender Paşa Mahallesi' eski sağlık ocağını karakol olarak kullanan işgalci TC polisleri parça tesirli bombalarla ve kısa namlulu ferdi silahlarla vurulma eylemi

26 Haziran'Amed Sur Dağkapı İnönü Bulvarı'nda bulunan kayyum tarafından işgal edilen, Sur Belediyesi binasını işgal eden TC polis ve bekçileri parça tesirli bombalarla ve ferdi kısa namlulu silahlarla vurulup, 1 polis ve bekçinin yaralanması

 

Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi,

25 Haziran Amed'in Farqin ilçesi polis asayiş binasının yanında olan yeni kaymakamlık binası el yapımı patlaycı ve molotoflarla vurulmasi Eylemde bina hasar alırken yaralı olup olmadığı netleştirelemedi.

26 Haziran Farqin merkezde belediye arkası sokakta işgalci TC askerine ait binek araç tarafımızdan yakılmış, araçta maddi hasar meydana gelmiştir.

 

Şehit Şerzan Cudi intikam birimi

27 Haziran Wan İpekyolu’nda doğalgaz firmasına ait bir aracın yakılması

29 Haziran İstanbul Kadıköy Feneryolu faşist iktidar çalışanı kafe ve kafeye ait alan yakılarak imha edilmiştir.