1 HAZİRAN GÜNDEM

1 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-KJK Koordinasyon Üyesi Dicle Xabûr, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın son mesajlarının muhalif ve uluslararası cephe dahil herkes tarafından tartışılması gerektiğini, çünkü Ortadoğu’yu kapsayan çözüme işaret ettiğini söyledi.

-TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, hem açlık grevi ve ölüm orucunu sonlandıran tutsakları hem de sağlık görevlilerini, beslenme ve tıbbi gereklilikler konusunda uyardı.

-HDP İstanbul İl Eş başkanı Esengül Demir, yerel seçimlerde İstanbul’da belirleyici bir konumda olan HDP’nin 23 Haziran için daha da önemli bir noktada durduğunun altını çizdi.

-Van’da hastane koşulları ve dayatmaları reddederek cezaevine geri götürülen tutsakların tedavileri halen yapılmadı.

-Kürdistan'da 90'lı yıllarda Türk devletinin koruculuk dayatması nedeniyle köylerini terk eden Kürdistanlıların kalan bağ, bahçeleri kimsesizlikten kurudu.

-Elbistan Kapalı Cezaevi’nde 1 Mart’tan 26 Mayıs’a kadar açlık grevinde olan Salih Şimşek, “Direnişi annelerin omuzlaması ve sesimizi dışarıya yansıtması sayesinde tecridi kırdık” dedi.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınları için eylemde olacak.