Kadıköy’deki 1 Mayıs açıklamasına polis saldırdı, çok sayıda gözaltı -YENİLENDİ

1 Mayıs İstanbul bileşenlerinin "1 Mayıs yasaklanamaz” şiarıyla Kadıköy İskele Meydanı’nda yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. Sendika yöneticilerinin de arasında bulunduğu çok sayıda kişi işkence edilerek gözaltına alındı.

1 Mayıs İstanbul Bileşenleri'nin “1 Mayıs yasaklanamaz” şiarıyla Kadıköy ‘de yapmak istediği açıklamaya Türk polis saldırdı. Eylemden saatler öncesi Kadıköy İskele Meydanı ve çevresini ablukaya alan polis, kaymakam yasağını gerekçe göstererek, açıklamaya izin vermedi. Keyfi uygulamayı sloganlarla protesto eden 1 Mayıs İstanbul Bileşenleri'ni çembere alan polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 

Gözaltına alınanlar arasında Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, TÖP Genel Başkanı Perihan Koca, avukat Tamer Doğan’ın da olduğun öğrenildi. 

VEKİL VE BASIN POLİS ÇEMBERİNDE 

Gözaltılar sırasında basının çekim yapmasını engelleyen polis, HDP Milletvekili Musa Piroğlu ve gazetecileri çembere aldı. Piroğlu ve basın mensupları dakikalarca çevik kuvvet polisleri tarafından çemberde tutulurken, bir çevik kuvvet amirinin Musa Piroğlu’nu çember içinde bırakıp, “Basın çemberden çıkabilir” demesi tepkilere neden oldu. 

Keyfi uygulamaya tepki gösteren Milletvekili Piroğlu, iktidar tarafından lebalep kongrelerin ve mitinglerin yapıldığı ülkede, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın yasaklanamayacağını vurguladı. Piroğlu, yasaklar ve baskılar karşısında boyun eğmeyeceklerini dile getirdi. 

‘1 MAYIS'TA ALANLARDAYIZ’

Gözaltıları protesto etmek için Eğitim-Sen 2 Nolu bina önünde bir kez daha toplanan 1 Mayıs İstanbul Bileşenleri, tekrar polis tarafından ablukası altına alındı. Saldırı anonslarına rağmen sendikanın önünü terk etmeyen kitle, 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını vurguladı.