12 gazetecinin duruşması görüldü

Özgür Gündem ile dayanışmak için kampanyaya katılan gazetecilerin duruşması ertelendi. Bugün 1 gazeteci daha gözaltına alındı.

AKP'nin KHK'leri ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan gazetecilerin duruşması görüldü. Celal Başlangıç, Öncü Akgül, Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, İhsan Çaralan, Fehim Işık, Celalettin Can, Ömer Ağın, Veysel Kemer, Dilşah Karakaya ve Yüksel Oğuz ile gazetenin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol'un yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya gazetecilerin avukatları katıldı. Avukat Özcan Kılıç, Hüseyin Aykol ve Fehim Işık’ın eser sahibi gibi sorumlu tutulmasının hukuken ve usulen verilen mütalaa ile çakıştığını dile getirdi.

Avukat Fikret İlkiz ise Anayasa'ya aykırılık taleplerinin olduğunu söyleyerek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti, avukatların Anayasa'ya aykırılık itirazlarının usul ve yasaya uygun görülmediğinden reddine karar vererek, duruşmayı 10 Ekim gününe erteledi.

1 GAZETECİ DAHA GÖZALTINDA

İzmir'de, HPG gerillası olduğu ileri sürülen Naci Dayangaç'ın ailesi ile görüşmek üzere cenazesinin kaldırıldığı İzmir Adli Tıp Kurumu önüne giden MA Muhabiri Hacı Söylemez gözaltına alındı.

Gözaltına alınan muhabirimiz Çankaya TEM Şube’ye götürüldü.