15 HAZİRAN GÜNDEM

15 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin gelişmeler takip edilecek.

-Kadınların artık köleliği ve haksızlığı kabul etmediğini belirten KJK Üyesi Besê Erzincan, "Devlet terörüne karşı direnen kadınlar demokratik toplumun öncüsüdür" dedi.

-Türk devletinin Xakûrkê'ye dönük saldırıların sıradan bir şey olmadığını söyleyen TJA aktivisti Ayşe Gökkan, işgalin amacının Kürtlerin birliğine müdahale etmek olduğunu söyledi.

-Sema Yüce’nin şehadetinin yıl dönümü vesilesiyle konuşan gerillalar, militan kişiliği, yoldaşlık ruhu ve fedai duruşunun dayandığı birikim ve ideolojik bilince dikkat çekti.

-İsviçre’de 28 yıl aradan sonra ikinci kez gerçekleşen ulusal kadın grevine yüzbinlerce kadın katıldı. Greve yoğun katılım ülkenin gündemine otururken, kadınlar yetkilileri acilen ayrımcı politikalara karşı harekete geçmeye çağırdı.

-Bethnahrin Ulusal Konseyi: Yukarı Mezopotamya ve Anadolu'da yaşayan herkesi Türk görme zihniyeti ırkçılık hastalığına dönüştüğü için, Türk olmayanlar kim olursa olsun düşman olarak görülmektedir.

-Belçika’da yaşayan Kürdistanlı Birgül Güler kanser ile boğuşuyor. Bürokratik sorunları nedeniyle devletten yardım alamayan Güler ailesi ile dayanışmak için gençlerinin öncülüğünde çok sayıda sanatçının katılımıyla bir konser organize ediliyor.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıplar için eylemde olacak.