19 MAYIS GÜNDEM

19 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin sona ermesi amacıyla ölüm orucuna başlayan direnişçilerden Erol Cengiz, ne olursa olsun eylemlerine devam edeceklerini belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

-İsveç Sol Parti'nin Avrupa Birliği Parlamenteri Malin Björk, açlık grevcilerine katılan tüm eylemcilere dayanışmanın süreceği sözü verdi.

-YPJ komutanlarından Ronahi Halep, DAİŞ'in uyuyan hücrelerine ilişkin, "Nerede olursa olsunlar, bu çeteleri bulacak ve operasyonlarımıza devam edeceğiz" dedi.

-Kawenda Agirî, Rojhilat’ta mücadeleye katılan ya da orada ilk pratiğini yaşayan her insanın öğretmeni olmuştur. Tüm çalışmalarda bir kadın gerilla olarak öncülük misyonunu yürütürdü.

-İran’ın en yerleşik halklarından olan Belucların binlercesinin hala kimliksiz olduğu ortaya çıktı.

-Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ilkbaharın gelmesi ile birlikte çiftçiler pirinç ekimine başladı.

-Almanya’da iktidar partisi CDU’nun genel başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer İstanbul’daki seçimlerin iptal kararını eleştirerek, 23 Haziran’da yenilecek seçimlerde muhalefete destek mesajı verdi.