2 ARALIK GÜNDEMİ

2 Aralık 2018 Haber Merkezi gündemi...

-HDP MYK Üyesi Zübeyde Zümrüt, partilerinin 31 Mart yerel seçimlerine hazır olduğunu ifade ederek, kayyumların yarattığı tahribatları düzelterek belediyeleri halka devredeceklerini söyledi.

-Avusturya’nın başkenti Viyana ve Fransa’nın Marsilya kentinde Öcalan’a yönelik tecrit ve PKK’ye yönelik yasaklar protesto edildi.

-PKK'nin kuruluş yıldönümü İsveç'in başkenti Stockholm, İtalya’nın Torino ve Avustralya’nın Sydney kentlerinde coşkulu etkinliklerle kutlandı.

-Avrupa Parlamentosu (AP) 5 ve 6 Aralık tarihlerinde 15’inci Kürt konferansına ev sahipliği yapıyor.

-Fransa’da Cumartesi günü gerçekleşen Sarı Yeleklilerin eylemleri, Paris’in her yanında çatışmalara dönüştü. Yüzlerce kişi gözaltına alındı, onlarcası yaralandı, araçlar, bankalar, binalar ateşe verildi.

-Birleşmiş Milletler’in (BM) üst düzey bir sorumlusu, savaş halindeki Yemen’in “büyük bir felaketin eşiğinde” olduğu uyarısında bulundu.

-İspanya’da bağımsızlık ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan dokuz Katalan yöneticiden ikisi açlık grevine başladı.

-Arkeologlar, Doğu Afrika’nın insanlığı ilk beşiği olduğu yönündeki fikri zan altında bırakan bir keşifte bulundu. Cezayir’de 2.4 milyon yıl öncesine ait yontulmuş taşlar ortaya çıktı.