2 MAYIS GÜNDEM

2 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-İsviçre’nin önde gelen siyasetçilerinden Ueli Leuenberger, Öcalan üzerindeki tecridin bir işkence biçimi olduğunu söyledi.

-Gerillalar adına Erdal Tolhilda imzasıyla, ölüm orucuna başlayan 15 tutsağa gönderilen mektupta, “14 Temmuz’a selam duracak bir 15 Ağustos mutlaka olacaktır” denildi.

-AKP hükümetinin soykırım planından vazgeçmeyip güncelleyerek sürdürmek istediği anlaşılıyor.

-MSD öncülüğünde yarın Eyn Îsa'da bir araya gelecek olan Suriye'deki aşiretleri bölgenin siyasi, askeri, ekonomik, kültürel ve toplumsal durumu ile aşiretler arası diyalog konularını tartışacak.

-Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret eden akademisyen Kamuran Akın “Arkadaşlardan moral aldım” diye konuştu.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi talebiyle Den Haag'da açlık grevinde olan Hasbi Çakıcı direnişinin 101. gününde.