20 MAYIS GÜNDEM

20 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Cezaevlerinden tabutlar çıkmadan artık gerçek bir çözümün bulunması gerektiğin söyleyen HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, "Kötü sonuçlarla karşılaşmadan adım atılmasını bekliyoruz" dedi.

-İmralı tecridine karşı Gebze Cezaevi’nde 16 Aralık’tan bu yana açlık grevinde olan siyasi tutsak Özlem Söyler’in annesi Hatice Söyler, tecridin sözde değil pratikte kaldırılmasını istedi.

-Öcalan’ın Almanca’ya yeni çevrilen kitabı “Kapitalist Uygarlık: Maskeli tanrılar ve örtük krallar çağı”nın tanıtım etkinlikleri sürüyor. Bu hafta Almanya’nın 5 kentinde kitap tanıtılacak.

-Mayıs ayı şehitlerini anan PKK Şehitler Komitesi üyeleri Dijwar Botan ve Orhan Lîtavk, "Kürdistan'da bugüne kadar elde edilen tüm kazanımlar şehitlerin sayesindedir" dedi.

-Açlık grevi ve ölüm orucu eylemcileri ile dışarıda direnen annelere destek amacıyla Qamişlo’da yapılan açlık grevine katılan anneler, “Yalnız değilsiniz” mesajı verdi.

-Türk Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün İmralı’daki yasağın kaldırıldığı açıklamasını, manipülasyon ve hile olduğunu vurgulayan PAJK Zindan Komitesi Yönetimi’nden Yaser Meletî, “İstanbul seçimleriyle bir bağlantısı olabilir” dedi.

-Van’da sınırda ticaret yapan köylülere yönelik baskınlarda gözaltına alınanlardan 15’i “İran’a casusuluk” suçlamasıyla tutuklandı.