25 MAYIS GÜNDEM

25 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 7 aydır açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, öncülük ettiği direnişle devlete adım attırdı.

-12 yaşındayken polise taş attığı için tutuklanan Zeki Ulaş, 105 gündür açlık grevi eylemini sürdürüyor. Ulaş, annesi ile yaptığı son görüşmede, "Sizin alanlarda bizler için verdiğiniz mücadele bizleri zafere götürecek” dedi.

-Osmaniye Cezaevinde açlık grevinde olan Abdüsselam Akdoğan, "İlk grupta yer alan arkadaşlarımızın durumu git gide kötüye gidiyor. Elinizden ne geliyorsa yapın, durmayın" dedi.

-Kars’tan Almanya’ya, oradan Heftenîn, Kerkük, Zap’a uzanan ülke sevdasıyla yoğrulmuş mücadele kararlılığının genç ve sonsuz hikayesidir Bêrîtan Serhet’ınki. Bêrîtanlaşarak özgürlük halayına katılan Mayıs ayı şehididir.

-Sultangazi’de birçok aile, yeni doğan bebekleri için sağlık ocaklarından temin edilen gerekli aşıları bulamazken, satın almaya teşvik amacıyla aşılar eczanelerde satılıyor.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınları için alanlarda olacak.