26 KASIM GÜNDEMİ

26 Kasım Haber Merkezi Gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK ve PAJK'lı tutsaklar, Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridi kırmak için 27 Kasım'da 10 günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemine başlıyor.

-PKK'nin 40 yıllık direnişini değerlendiren KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, umut kırıntısının dahi olmadığı bir dönemde ortaya çıkan PKK'nin Kürdistan topraklarına ekilen özgürlük tohumu olduğunu belirtti.

-Rojavalılar Kürt Halk Önderi Lideri Abdullah Öcalan ve PKK ile ilk tanışmalarını ve o günden bugüne yaşananları ve devrimi anlatıyor.

-Alman devletinin kriminalize ve Kürt özgürlük mücadelesine yönelik başlattığı ‘bitirme’ konseptlerine karşı Kürt halkı ve dostları yıllardır mücadele ediyor. Alman hukukçularına göre PKK yasağı Kürtleri dışlamaktan başka Almanya’ya hiçbir yarar sağlamadı.

-Büyük bir enerji ile karşılanan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Türkiye’de yaşayan kadınları devlet müdahalesi vesilesiyle şaşırtmadı ama büyük bir direniş anısı bıraktı sokaklara.

-HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Öcalan şahsında Türkiye halklarına, farklı kimliklere ve geleceğe uygulanan tecridin sadece Leyla Güven’in değil, herkesin meselesi olduğunu söyledi.

-Erdoğan rejiminin yönetim müdahalelerine dayanamayan DİTİB’in Aşağı Saksonya Başkanı Yılmaz Kılıç görevinden istifa etti. Kılıç’ın ardından DİTİB’in eyaletteki kadın ve gençlik birlikleri başkanları da istifa ettiklerini bildirdiler.