26 MAYIS GÜNDEM

26 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Rojava'yı işgal eden Türk devleti bölgede Kürtlere ait tarihi yok etmeye devam ediyor.

-Irak Başbakanı Adıl Abdulmehdi’nin Ankara ziyaretinden sonra Irak, Başur ve tartışmalı bölgelerde çok tehlikeli gelişmeler yaşanmaya başladı.

-Şengal’de Mam Zeki Şengali’nin katledilmesinden etkilendikten sonra HPG saflarına katılan Êzidî genç Zeki Şengali, onun adını almış olmanın kendisi için manevi miras olduğunu anlatırken, Mam Zeki’nin intikamını almaya yeminli olduklarını da söyledi.

-Evlerinin geçimine destek olmak ve yetiştirdikleri ürünleri pazara çıkarmak için bir araya gelen 20 kadın, “Kendimiz için yaptıklarımızın şehirde bu kadar arandığını bilmiyorduk. Köyü şehre getirdik” diyor.

-23 Mayıs’ta Birleşik Krallık ve Hollanda ile başlayan AP seçimlerinde ülkelerin büyük çoğunluğu bugün sandık başına gidiyor.

-Erdoğan rejimiyle ortak tank üretmeyi planlayan Almanya’nın en büyük silah üreticisi Rheinmetall’in Berlin’de 28 Mayıs’ta hissedarlarıyla yapacağı toplantı sırasında kitlesel protesto gösterileri düzenlenecek.