27 KASIM GÜNDEMİ

27 Kasım Haber Merkezi Gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın “Bir türkü, bir şiir ve sonu gelmemiş bir roman ve de güzel...” diye tanımladığı PKK'nin 40'ıncı kuruluş yıldönümü geride kalırken, geçmiş 27 Kasım'larda Öcalan'ın PKK'nin önüne koyduğu perspektifleri derledik.

-HPG Komutanlarından Şiyar Adıyaman, uluslararası güçlerin Gladio üyesi Türkiye’ye desteğine işaret ederek, “Sizlerin gerici ittifakınızı bozacağız. 6 kişi ile başlayan PKK’nin yok edilemezliği ortadadır” dedi.

-Yerel seçim öncesi HDP binalarının polislerce ablukaya alınmasına tepki gösteren HDP vekili Aydeniz, gitme korkusu yaşayan AKP'nin baskı politikaları ile ayakta durmaya çalıştığını belirtti.

-Rojavalılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK ile ilk tanışmalarını anlatıyor. Öcalan'ın sık sık dile getirdiği bu mücadeleyi iğneyle kuyu kazarcasına yürüttük sözüne atıfta bulunan Rojavalılar, 'Bugün bile o kuyunun suyunu içiyoruz' diyor.

-Avrupa’nın birçok ülkesinde filmi gösterime giren “Güneşin Kızları”nın yönetmeni Eva Husson, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınlara “güven ve güç” verdiğini söyledi. Husson ayrıca Batı’nın Kürtlere ihanet ettiğini belirterek “utanç verici” dedi.

-Rusya, İran ve Türkiye, 28-29 Kasım'da Suriye gündemiyle 11'inci kez Astana'da toplanacak. Görüşmede Rusya'nın Türkiye'nin önüne İdlib meselesinin getirilmesi bekleniyor. Aynı gün Suriyeli muhalifler ise Eyn Îsa'da toplanıyor.

-Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde bulunan Alman konsolosluğunda para karşılığında insan kaçakçılığı yapıldığını tespit eden Berlin savcılığı, konsolosluk görevlileri hakkında soruşturma başlattı.

-16 yaşındayken Haki Karer’i anlatan bir yazı okuyunca etkilenip hayatının rotasını değiştiren Serhildan Kamuran, bir süre sonra da gerillaya katılıyor.