28 KASIM GÜNDEMİ

28 Kasım Haber Merkezi Gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, PKK’nin 41. yılını yeni dönem gerillası ile karşılamak, artık yeni adımlar atmak istediklerini söyledi.

-Apocu ideolojik grubun oluşması ve grubun Kürdistan’a taşınmasında öncü bir rol oynar. KCK Yürütme Konsey Üyesi Mustafa Karasu, Antep'teki Apocu grubun örgütlenme çalışmalarını, ilk eylemlerini ve Haki Karer'i anlattı.

-Şair Şêrko Bêkes’in öncülüğünde kurulan ve Güney’deki Kürt aydınlanması katkıyı hedefleyen; bünyesinde matbaası olan, dergiler yayınlayan, kitaplar basan Serdem’e 4 yıldır ödenek verilmiyor. Büyük şairin mirası, küçülerek ayakta durmaya çalışıyor.

-70’den fazla sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve insan hakları savunucusunun çağrıyla Berlin’de 1 Aralık günü PKK yasağı, ırkçılık ve polis yasasına karşı düzenlenecek merkezi yürüyüşün hazırlıkları tamamlandı.

-Van’da yaşanan çarpık kentleşmenin ardından şimdi de tarım alanları imara açılıyor. DSİ’nin aldığı kararla bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığa yeni bir darbe vurulmuş olacak.

-Kürdistan ve Türkiye'de 384 mevcut cezaevine ek olarak 53 yeni cezaevi inşa edilirken, bin 500'ü hasta olmak üzere tutuklu ve hükümlülerin sayıları 260 bini bulmuş durumda.

-PKK'nin kuruluşundan bu yana ezilen tüm halklar için mücadele ettiğini söyleyen HPG gerillaları, "PKK'nin 41. yılı Rêber Apo, Kürt halkı ve diğer halkların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak" dedi.

-Sur'da 28 Kasım 2015 yılında katledilen Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasına ilişkin konuşan Av. Gamze Yalçın, cinayete ilişkin hazırlanan raporların kendilerine ısrarla verilmediğini belirtti.