3 ŞUBAT GÜNDEM

3 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Strasbourg’da Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı açlık grevi direnişinde dün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve yeniden eylemine dönen Yüksel Koç’un durumuna ilişkin bilgileri, eylemcileri yerinde takip eden Dr. Fahrettin Gülşen verdi.

-Öcalan'a yönelik tecridi değerlendiren KJK koordinasyon üyesi Zêrîn Rûken, "Ortadoğu’nun özgür geleceğin de Rêber Apo’nun özgür yaşar ve özgür çalışır koşullarının oluşmasına bağlıdır" dedi.

-HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, "Türkiye toplumunun bir değişim talebi var ve bu talebi HDP doğru okumaktadır. Gerekirse fedakârlık yaparak, küçük hesaplara düşmeden bu toplumsal talebin gereğini yapmaktadır" dedi.

-Kışanak ve Tuncel’in hapis cezalarına çarpıtılmasından Hannover büyük şehir eski belediye başkanı Herbert Schmalstieg tepki gösterdi. Schmalstieg, başta Kışanak ve Tuncel olmak üzere Türkiye’deki bütün siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

-HDP Şırnak Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Nurcan Altürk, Şırnak halkının, zalimler ve uygulamlarından arındırmak için sandıklarda gereken cevabı vereceğini söyledi.

-Doğup büyüdüğü Silopi’de aday olan HDP’li Süleyman Şavluk, seçimleri kazandıklarında kayyumun kapattığı kurumları yeniden ve daha donanımlı açacaklarını söyledi.

-HDP’nin 2018 yılının genel seçimlerinde yüzde 80 oy aldığı Van’ın Saray İlçesi, bu defa kayyumları yüzde 90 oy ile göndermeyi planlıyor.