5 HAZİRAN GÜNDEM

5 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Cihan Eren, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zalim bir münafık olduğunu belirterek, Müslümanların ortak olmaması gerektiğini söyledi.

-Münih Güvenlik Konferansı’na yönelik protesto gösterileri sırasında YPJ bayrağı taşıdığı için hakkında soruşturma açılan bir aktivistin davasında beraat kararı verildi.

-Reyhan Gün, Malatya’da kendi kurup işlettiği ve çiçeklerle süslediği bakkal dükkanını adeta doğa ve kültür merkezine dönüştürmüş. Gün, tüm zorluklara rağmen 17 yıldır geçimini bu şekilde sağlıyor.

-Yedisu bölgesinde Temmuz 2007’deki bir çatışmada yaralı halde sabaha kadar çatışarak şehadete ulaşan Ciwan Zaza’yı anlatan arkadaşı, "Ruhen şehitlerden ayrılamayız; ayrılmak ve unutmak, ihanettir” dedi.

-Sudan’da darbecilerin hak taleplerini tümüyle gözardı ederek 9 ay sonrasına seçim kararı almasına karşı batılı ülkelerden ‘sivil geçiş hükümeti’ çağrısı geldi.

-AP seçimlerinde büyük bir yenilgi aldıktan sonra parti başkanının istifa ettiği Alman sosyal demokratları, daha iyi bir yönetim için eşbaşkanlık modelini tartışıyor.

-Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, erken genel seçimlerin Ekim ayı yerine 7 Temmuz’da yapılacağını duyurdu.