Çerkezoğlu: Demokrasi işçinin ekmeğidir

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Başka bir dünya, başka bir Türkiye mümkün. Demokrasi işçinin ekmeğidir" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK), "2020’lerin DİSK’i Emeğin Türkiye’si" şiarıyla düzenlediği, üç gün sürecek olan 16'ncı Olağan Genel Kongresi başladı. Kongreye DİSK’e bağlı sendikaların genel başkanlarının yanı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP ve CHP’li milletvekilleri, uluslararası sendika temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Açılış konuşmasını yapan DİSK Genel Sekreteri Cafer Gonca, "İktidar bu krizi yönetme kabiliyetini kaybetmiş durumda" dedi.

ÇERKEZOĞLU: KÜRT SORUNU DA EMEK SORUNU DA BİRLİKTE ÇÖZÜLÜR

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da kapitalist sistemin eşitsizlikleri ve adaletsizlikleri ile tarihinin en derin krizini yaşadığını ifade etti.
Çerkezoğlu, “Başka bir dünya, başka bir Türkiye mümkün, emeğin Türkiye’si mümkün" diye belirtti.
Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “Seçme ve seçilme hakkının bile tanınmadığı, halkın iradesine kayyumlar atanan, siyasi parti başkanlarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, gazetecilerin hapiste olduğu, Gezi gibi bir demokrasi şöleninin ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı bir ülkede sınıf mücadelesi, hak mücadelesi veriyoruz. Bu koşullarda bir kez daha altını çizerek söylüyoruz ki 'demokrasi işçinin ekmeğidir'. Kürt sorununun demokratik çözümü başta olmak üzere demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir ülke için, yani emeğin Türkiye’si için omuz omuza yürüyeceğiz."
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Örgütlü işçiler, Türkiye’nin toplumsal birliğinin bir çimentosu, sosyal barışın güvencidir" mesajını verdi.