ÇHD: Ünsal ve Timtik’in hayati riskleri arttırılıyor

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), ATK raporuna rağmen ölüm orucundaki Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’in serbest bırakılmamasına tepki göstererek, her iki avukatın hayati risklerinin arttırıldığını kaydetti.

Adli Tıp Kurumu (ATK) “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’e ilişkin hafta içerisinde “cezaevinde kalamaz” raporu verdi. Bu rapora rağmen mahkeme her iki avukatı tahliye etmeyi reddetti.

ÇHD sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Ebru ve Aytaç hapishanelerde, hijyen ve tüketmeleri gereken su, şeker, tuz ihtiyaçlarını koğuş arkadaşları yardımı ile giderebiliyor iken 24 saattir yalnızlar. Refakatçisiz bırakılarak hayati riskleri arttırılıyor” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Ebru ve Aytaç, hapishane koşullarında gündelik ihtiyaçlarını koğuş arkadaşlarının yardımıyla sağlarken ve Adli Tıp Kurumu "sağlık sebebiyle hapishanede kalamaz" raporu vermişken kaldırıldıkları hastanede 24 saattir tek başlarına tutuluyorlar.

Karar sonrası kullandıkları vitaminler dahi yanlarına alınmaksızın apar topar, birisi pandemi hastanesi olmak üzere, hastaneye kaldırılan Ebru ve Aytaç'ın sağlık durumlarıyla ilgili net bilgimiz yok. Aile ve avukatlarıyla görüştürülmüyorlar.”