İBB direnişçileri: Bu hukuksuzluğu alt edeceğiz!

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı 23 gündür Saraçhane Parkı’nda direnen işçileri, Barış Akademisyeni Esra Mungan, Validebağ Savunması ve direnişteki Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz ziyaret etti.

Türk İçişleri Bakanı Soylu tarafından hedef gösterildikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından cadı avıyla Kod 42 ile işten atılan işçilerin Saraçhane Parkı’ndaki direnişinin 23’uncu gününde devam etti. İşçilere, Barış Akademisyeni Esra Mungan, Validebağ Savunması ve direnişteki Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz omuz verdi.

Eylemde yapılan açıklamada Pazartesi günü saat 16.00’da yapılacak dayanışma buluşmasına katılım çağrısında bulunuldu.

‘BU HUKUKSUZLUĞU HEP BERABER ALT EDECEĞİZ!’

Bir konuşma yapan direnişteki İBB işçilerden Alçay Çelik Alkan, işlerini geri dönme talebiyle başlattıkları direnişin 23. gününde olduğunu hatırlatarak, “Taleplerimiz ile ilgili bir görüşme masası kuruldu. Bunun devamını sağlamak için mücadele etmeye devam ediyoruz. Pazartesi günü dayanışma etkinliği yapacağız. Bu meselenin yanında olan herkesi de buradan davet etmiş olalım. Pazartesi saat 16.00’da herkesi bekliyoruz. Bu hukuksuzluğu, adaletsizliği hep beraber alt etmek için de direnmeye devam edeceğiz. Direne direne kazanacağız” dedi.

‘BÜTÜN DİRENENLERİN BİR ARAYA GELMESİ LAZIM!’

Barış Akademisyeni Esra Mungan, Boğaziçi Üniversitesi direnişinden, oradaki nöbetten buraya geldiğini belirterek sözlerine başladı. Hak, hukuk, adalet dendiği zaman bunu her yerde kollamak ve takipçisi olmak gerektiğini hatırlatan Mungan, “Her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı duymak gerekiyor. Mücadele ilkeler temelinde olmalı. Dolayısıyla ülkedeki siyasetçiler ve oylarımızı isteyen herkes, ortaklaştığımız temel insan hakları ve genel hak, hukuk, adalet taleplerine uymak durumdalar. Ülkede birçok direniş var ve bu direnişlerde ortaklaştığımız bir takım temel ilkeler var. Hepimiz bir araya gelsek ve ilkeleri haykırsak ve siyasetçiler önümüzde eğilse ve bu ilkelerimize uymak zorunda olduklarını hissetseler. Çünkü Oylar çantada keklik değildir hiçbir zaman” diye konuştu.

‘İBB YÖNETİMİ BU YANLIŞTAN DÖNMELİ’

Validebağ Savunması’ndan Figen Küçüksezer, iş ve ekmek mücadelesinde olan İBB çalışanların yanında olduklarını vurgulayarak, “Esra hocamın da dediği gibi hak, hukuk, adalet talebiyle yola çıkanların herkesten daha fazla hak, temel talepleri kulak vermesi gerekir. Bu hukuksuzluğundan bir an önce sona ermesini ve İBB yönetiminden bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz. Arkadaşlarımız haklılar ve kazanacaklar” dedi.

Direnişteki Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz ise, bugün İBB işçileriyle dayanışma içerisinde olmak için buraya geldiklerini hatırlatarak, “ İBB yönetiminin ciddi bir hukuksuzluğu var ve bu hukuksuzluğa karşı İBB işçilerinin direnişinin başarısı için dayanışmayı yükseltmek gerekiyor” vurgusunda bulundu.