İBB direnişçilerine Ağaç A.Ş işçileri omuz verdi

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı 40 gündür Saraçhane Parkı’nda direnen İBB işçilerine, Ağaç A.Ş. işçileri omuz verdi: “ Birleşe birleşe kazanacağız!”

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildikten sonra İBB yönetimi tarafından kod 42 ile işten atılan işçilerin Saraçhane Parkı’ndaki direnişi 40. gününde. Hukuksuz bir biçimde işten atılan işçilere yine İBB bünyesinde çalışan ve gasp edilen hakları için parkta bekleyişi süren Ağaç A.Ş. işçileri omuz verdi. HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun destek verdiği açıklamada, “Birleşe birleşe kazanacağız” mesajı verildi.

Eylemde söz alan direnişteki Barış Akademisyenlerinden Veysi Altıntaş, gasp edilen hakları için mücadele eden Ağaç A.Ş. işçileriyle dayanışma duygusunu paylaşarak sözlerine başladı.

İBB yönetiminin hukuksuz işten atmalarına karşı 40 gündür direndiklerini hatırlatan Altıntaş, taleplerinin net olduğunu, işe iade edilmek istediklerini vurguladı. Şimdiye kadar İBB yönetimiyle üç görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatan Altıntaş, “ İBB yönetimi bu sürecin hukuksuz bir şekilde yürütüldüğünü kabul etti. Yapılan işlemin anayasaya aykırı olduğunu ve masumiyet karinesinin çiğnendiğini kabul etti. Ancak önlerinde bir seçim olduğunu ve birtakım saiklerle bu uygulamayı yapmak zorunda kaldıklarını söylediler. Bu, aslında suçun itirafıydı” dedi.

Altıntaş, işlerine geri dönene kadar mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Ağaç A.Ş işçileri üyesi olduğu BTO-Sendikası’nın örgütlenme uzmanı Ali Haydar Keleş, İBB’nin, Ağaç A.Ş. işçilerine verdiği sözleri tutmadığını hatırlatarak, “Biz bu açlık ücretine isyan ediyoruz ve kabul etmiyoruz. İBB ve iştirak şirketler bünyesindeki 85 bin işçinin ücreti artırıldı. Bir tek Ağaç A.Ş işçileri bunun dışında tutuldu. Biz bu ayrımcılığa isyan ediyoruz. Eşit işe eşit ücret demek için buradayız” diye konuştu.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, KHK'ler bahane edilerek İBB’nin işçileri işten çıkardığını hatırlatarak, “Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. KHK’leri kaldırıp, bu sebeple işten çıkarılanları geri alacaklarını açıkladı. Sözü eyleme geçirin. Erdoğan'ın gitmesini, saltanatın yıkılmasını beklemeyin. Süleyman Soylu'nun karşısında dik durun. Bir kere olsun karşısında dik durun ve onun tehditlerine pabuç bırakmayın. KHK bahanesiyle yapılan ahlaksızlığa son verin, işçileri geri alın ve demokrasinin, emeğin yanında, işçinin yanında durun” dedi.