İHD, Güven'i ziyaret etti: İmralı'da yasa dışı durum var

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, rehin tutulan, açlık grevindeki Leyla Güven'i ziyaret etti. 

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, rehin tutulan ve tecride karşı açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven'i ziyaret etmesinin ardından toplantı düzenledi.

İHD Amed Şubesi'ndeki toplantıya Eren'in yanı sıra, İHD Amed Şube Başkanı Abdullah Zeytun, şube yöneticileri ve üyeleri de katıldı. 

Toplantıda ilk olarak söz alan Zeytun, İHD olarak Leyla Güven'in açlık grevi eylemini ve sağlık durumunu yerinde görmek için cezaevine yaptıkları ziyaret konusunda bilgilendirmede bulundu. 

'İLAÇLARINI ALAMIYOR'

Ardından söz alan Keskin, "Leyla Güven 55 yaşında  iki çocuk annesi ve iki torunlu bir Kürt kadın. Bu Kürt kadın aynı zamanda bir milletvekili. 23 gündür açlık grevinde olan bir milletvekiline bu kadar duyarsız olan bir toplum içinden bizler insan hakları savunucuları olarak onun sesini duyurmak için burada bulunuyoruz" diye konuştu.

Keskin, Güven'in sağlık durumuna değinerek, "Hipofiz Adenomu adı verilen bir hastalığı var. Beyinde su toplanmasına ilişkin bir hastalık ve haftada iki gün aldığı ağır ilaçları var. Ve bu ilaçları şu anda açlık grevinde olduğu için alamıyor" dedi.

GÜVEN'İN MESAJI

Keskin, Güven'in şu mesajı verdiğini de aktardı:

"İmralı Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan üzerindeki yasa dışı tecridin kaldırılması için açlık grevine girdim. Çünkü daha önce kendisi konuştuğunda barışçıl çözümler bulunabildi. Yine konuşursa yine barışçıl çözümler bulunabilir. Savaş ve çatışma ortamı bitebilir. Benim kendim için istediğim hiçbir şey yok. Ben başta İmralı'da ve birçok cezaevinde dayatılan tecrit sistemine karşı olduğum için bu açlık grevine girdim.

Ben bir milletvekili olmama rağmen tecrit konudaki taleplerimizi hiçbir çevreye duyuramıyoruz ve sonuç alamıyoruz. Bu nedenle ben de Abdullah Öcalan'ın ailesi başta olmak üzere avukatları ve vasisi ile görüşebilmesi için bu yolu seçmek durumunda kaldım." 

'İMRALI'DA YASALAR TANINMIYOR'

Keskin, "İnfaz hukukunda yazılan tüm hükümler yasaldır. Hükümlüler avukatları ile görüşebilirler. Bu yasal bir hak. Ama bugün İmralı'da uygulanan yasa dışı bir durum var" diye kaydetti.

'HERKES ÖNEMSEMELİ'

Keskin, duyarlılık çağrısında bulunarak, şunları dile getirdi: "Leyla Güven başlatılan eyleme ilişkin kamuoyundan, siyasi partilerden, insan hakları örgütlerinden duyarlılık bekliyor. Bir kadın milletvekili ölüme yattı. Bu çok önemli bir şey. Dileriz, kendini demokrasi taraftarı olarak gören herkes bu duruma önem verir. Çünkü bu coğrafyada cezaevlerinde tutulan birçok insanı kaybettik ve son kaybettiğimiz insan Leyla Güven olmasın diyoruz."