İHD ‘Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Konferansı’ düzenliyor

İHD Amed Şubesi, Kürt meselesi ve çözüm yollarının tartışılacak bir konferans düzenleyecek.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, 16-17 Mart tarihlerinde yapılacak “Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Konferansı”na ilişkin gazetecilere ön bilgilendirmede bulundu. 

İHD Şube Başkanı Ercan Yılmaz, dernek binasında yapılan toplantıda programın içeriğine ilişkin bilgilendirme yaptı ve gazetecilerle görüş alışverişinde bulundu. 

En az 110 kişinin katılımının beklendiği “Kürt Meselesinin Çözümü Barış Konferansı” programının içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

* “Dünyada Çatışma Çözümü ve Barış Süreçleri Deneyimleri” başlıklı oturumda moderatörlüğü Sosyo Politik Saha Araştırma Merkezi Koordinatörü (SAMER) Yüksel Genç yapacak. Oturuma konuşmacı olarak, Sinn Fein Milletvekili Franncie Molloy, Avrupa’daki Filistinli Topluluklar ve Örgütler Birliği Başkanı George Rashmawi, Demokrasi, Barış ve Alternatif Politikalar Araştırma Derneği’nden  (DEMOS) Dr. Ferda Fahrioğlu Akın katılacak. 

* “Ortadoğu’da Barış ve Kürt Meselesinin Demokratik Çözümü” başlıklı ikinci oturumda ise moderatörlüğü İHD’den Selahattin Esmer yapacak. Oturuma konuşmacı olarak, Hewler Üniversitesi’den Doc.Dr.Arzu Yılmaz ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed milletvekili Cengiz Çandar katılacak.  

* “Cumhuriyetin 2’nci Yüzyılında Türkiye’de Yeni Bir Barış Süreci Mümkün mü?” başlıklı son oturumda moderatörlüğü Barış Vakfı’ndan Hakan Tahmaz yapacak. Konuşmacı olarak ise gazeteci Ali Bayramoğlu katılacak. 

17 MART PROGRAMI 

* “Sivil Toplumun Barışın İnşasında Rolü” başlıklı oturumda moderatörlüğü gazeteci Nadire Mater yapacak. Konuşmacı olarak ise Hafıza Merkezi’nden Murat Çelikkan ile Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses katılacak. 

* “Kadınların Barışın İnşasındaki Rolü” başlıklı oturumda moderatörlüğü İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin yapacak. Konuşmacılar ise Hak İnisiyatifi Derneği’nden Fatma Bostan Ünsal ile Kadın Akedemisi’nden Figen Aras olacak. 

* Amed Barosu önceki dönem Başkanı Ahmet Özen’in moderatörlüğünü yaptığı “Siyaset Erki ve Barış” başlıklı son oturuma ise DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP Amed milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve AKP milletvekili Galip Ensarioğlu konuşmacı olarak katılacak. 

Sonrasında kapanış ve değerlendirme konuşmaları yapılacak. Konferansın sonuç bildirgesinin de akabinde açıklanması bekleniyor.