İki çocuğu katleden polis 'görev' başında!

Panzerle iki çocuğu katleden polislerin duruşması görüldü. Sanık polis Ömer Yeğit'in yeniden göreve başladığı öğrenildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 Mayıs 2017 tarihinde evlerine giren panzerin altında ezilerek can veren Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 8'inci duruşması görüldü.

Tutuksuz yargılanan 2 polis hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasının istendiği davanın duruşması Cizre 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 

Duruşmada bir süre önce hazırlanan ve 2 polisi "alt düzeyde tali kusurlu", panzeri ise “asli kusurlu” gösteren bilirkişi raporu dosyaya konuldu. Sanık polisler ve avukatların katıldığı duruşmayı Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım izledi. 

'EMNİYET MÜDÜRÜNDEN TALİMAT ALDIK'

Sanık polis Ömer Yeğit, olayda herhangi bir kusurunun bulunmadığını ileri sürerken, sanık polis Murat Maden de üst makamlardan aldığı talimatı yerine getirdiğini vurguladı.

Dönemin İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın görevlendirmeler noktasında asıl talimatı veren kişi olduğunu kaydeden Maden, raporda bu duruma değinilmediğine dikkat çekti.  

AVUKATLAR KONUŞTU

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, son hazırlanan rapora işaret ederek, “Araç mı cezalandırılacak” diye tepki gösterdi.

Elçi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ya da Adli Tıp Kurumu’ndan yeniden bir raporun hazırlanmasını talep etti. 

Av. Rojhat Dilsiz ise daha önce hazırlanan teftiş raporunda, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın da kusurlu olduğunu kaydetti, "Ancak soruşturmada yer almıyor. Sanık ve müştekiler, görevlendirmelerin Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığını belirtiyor” diye ekledi.

GÖREVE BAŞLAMIŞ!

Sanık polis Ömer Yeğit, yeniden göreve başladığını aktararak, denetimli serbestliğin kaldırılmasını talep etti. 

Mahkeme, sanık Yeğit’in imza atma yükümlülüğünün kaldırılmasına karar vererek, yeniden rapor talebini reddetti. 

Duruşma, 31 Mayıs tarihine ertelendi.