İki tutsak gence işkence ve çıplak arama

Gençlik örgütleri, tutsaklar Yücel Yavuz ve Taylan Eryılmaz’ın çıplak aramaya maruz kaldığını açıkladı.

Ankara’da bulunan gençlik örgütleri, Sincan 3 Nolu L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz’ın çıplak aramaya maruz kaldıklarını duyurdu. Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, “Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz Sincan 1 No'lu F Tipinde İşkence Görüyor. İnsanlık Onuru işkenceyi yenecek” yazılı pankart açıldı.

İŞKENCE, KÜFÜR, ÇIPLAK ARAMA

Gençlik örgütleri adına konuşan Tunahan Gözlügöl, “Bu onur kırıcı uygulamayı kabul etmiyoruz” derken, cezaevlerinde işkence yapıldığını belirtti ve şunları söyledi:
"Arkadaşlarımız 19 Aralık günü ayakta sayım vermedikleri için gardiyanlar tarafından küfür ve hakarete uğradılar. 20 Aralık sabahı ise baskın arama sırasında yine cinsiyetçi küfürlerin ardından gardiyanlar tarafından çembere alınarak darp edildiler. Ağır bir şekilde darp edilen yoldaşlarımız, AKP’li Özlem Zengin’in ‘İnanamıyorum yok öyle bir şey’ dediği, Süleyman Soylu’nun savunduğu çıplak aramaya maruz bırakıldılar.

ÖLÜM VE TECAVÜZ TEHDİDİ

Kıyafetleri parçalanarak ve darp edilerek cinsel işkenceye maruz kalmıştır. Gardiyanların darp ve işkencesinden sonra hücreye giren hapishane müdürü tarafından tecavüz ve ölüm tehdidine maruz bırakılmışlardır. Darp sonrası yüz ve vücutlarında renk değişimi, kanama, şişlik oluşu ve ağrı çekmeleri sebebi ile hastaneye götürülen yoldaşlarımız hastane dönüşü ayrı hücrelere yerleştirilmişlerdir."

AV. ATEŞ: TEKLİ HÜCREDELER

Avukat Dilan Ateş, “Yavuz ve Devrim cezaevinde ciddi bir fiziki şiddete uğramaktadırlar. Kendileri şu an tekli hücrelerde kalıyorlar. Şu an hiçbir birbirleriyle şekilde iletişim kurmamıza izin verilmiyor” dedi.

TOPLANTI YAPAN GENÇLERE GÖZALTI

İHD Ankara Şubesi önünde bekleyen polisler, basın toplantısının ardından gençlere Genel Bilgi Taraması (GBT) ve çanta araması yaptı. Uygulamanın ardından Sakarya Caddesi’ne giden gençler, burada bir kez daha polis tarafından durduruldu. Yaşanan gerginlik ardından Celil Resuloğlu, Deniz Baran ve Erbudak Ege Kök, darp edilerek gözaltına alındı.