İmralı tecridine karşı Adalet Nöbetleri sürüyor

Tutsak aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlattığı Adalet Nöbetlerini sürdürdü. Nöbetlerde, halkın özgürlüğünün Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğine dikkat çekildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor.


MÊRDÎN
Mêrdin'de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti, tutsak yakınları ve Barış Anneleri öncülüğünde 82’nci gününde devam ediyor. Adalet Nöbeti eylemcileri, nöbet boyunca şarkılar seslendirerek, “Bijî berxwedana zindana” sloganı attı. Adalet Nöbeti eylemcilerinden ve Amed Zindanı’nda 3 arkadaşı ile beraber işkenceye karşı bedenini ateşe veren PKK’nin öncü isimlerinden Ferhat Kurtay’ın ablası Rabia Kurtay, "Barışın yolu açılsın istiyoruz. Çocuklarımız bırakılsın istiyoruz. Hepsi zindanlarda tutuluyor. Neyin davasını veriyorlar? Kendi haklarının, kendi dillerinin davasını veriyorlar. Kimseden sadaka istemiyoruz. Bu bizim davamız. Bu dava için nöbetteyiz. Eşitlik ve haklarımızı istiyoruz” dedi.

 
AMED
Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 116'ncı gününde devam ediyor. Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) İl Örgütü binasında süren nöbette tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur”  önlükleriyle yerini aldı. Nöbeti, seçimleri takip etmek için Almanya'dan gelen Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Heyet tutsak yakınlarını dinledi ve dayanışmada olduklarını söyledi. Adalet Nöbeti’nde yer alan tutsak yakınları, cezaevlerinde baskıların son bulmasını istediklerini dile getirdi. Nöbete devam edeceklerini söyleyen tutsak yakınları nöbeti, “Bê serok jîyan nabê” sloganları attı.


ÊLIH
Adalet Nöbeti 57’nci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından ziyaret edildi. Nöbettekilerden Anne Safura Akın, Samsun S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutsak bulunan oğlu Yunus Akın’ın bir aydan uzun süredir ağır tecrit koşulları altında olduğunu ve şiddete maruz kaldığını belirtti. Anne Safura Akın, “Oğlum her aradığında bize sahip çıkın. Bizi ölümle tehdit ediyorlar, diyor” dedi, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.


İSTANBUL
Adalet Nöbeti, 110’uncu gününde devam etti. DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasında süren nöbeti, DEM Parti Beylikdüzü ilçe yönetimi, TJA aktivistleri ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ziyaret etti. Ziyarette konuşan TJA aktivisti Xece Başkale, "Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan ve fiziki özgürlüğü sağlanmadan hiç kimse özgür değil” dedi.