İstanbul’da Adalet Nöbeti 100. gününe girdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle İstanbul’da yürütülen Adalet Nöbeti 100’üncü gününe girdi.

İstanbul’daki Adalet Nöbeti eylemi Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde yürütülüyor. 

Nöbet eylemi 100’üncü gününe girerken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Sultangazi İlçe Örgütü’nde devam ediyor. 

Eylemin yürütüldüğü salona Kürtçe ve Türkçe, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ve “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları asıldı. 

Kürtçe-Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükler giyen eylemciler, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük” ve “Bijî Serok Apo”  sloganlarını attı. 

Adalet Nöbeti’ne MATUHAYDER, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Nöbet eyleminde konuşan Zübeyde İnci, devletin yasaklamalarına rağmen halkın Newroz’u sahiplendiğini belirterek “Newroz dünya tarihinin en eski bayramıdır. Sistemin bütün yasaklarına, bütün zulmüne rağmen bu halk asla kendi hakikatinden geri durmayacaktır. Tüm annelerin Newroz’unu kutluyorum” dedi.