'Diktatörü yargılamak için 100 neden' kampanyası İsviçre’de 17 bin imzayı aştı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından 25 Kasım 2020'de startı verilen 'Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden 100 Bin İmza' kampanyasının İsviçre ayağında toplanan imza sayısı 17 bini aştı.

İsviçre'nin hemen hemen tüm kanton ve kentlerinde, salgın yasakları ve kötü hava koşullarına rağmen Kürt kadınlarının özverili çalışmaları sonucu hedeflerinin çok üzerinde bir sonuç aldıklarını söyleyen Kürt siyasetçi Döne Güzel, bu sonucun yine de kendileri için yeterli olmadığını belirtti.

ANF’ye konuşan Döne Güzel, İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) olarak 25 Kasım'dan bu yana kampanyayı sahiplenerek, bulundukları her alanda çok yönlü çalıştıklarını söyledi. Meclis ve komünlerde 25 Kasım öncesi bir araya gelerek İsviçre için belirledikleri 10 bin imza hedefine ulaşmak için çeşitli tartışmalar yaptıklarını hatırlatan Güzel, “Bugün itibarıyla İsviçre için 17 bin imzayı aşmış durumdayız. Bu sonuca ulaşmamızda Kürt kadınların, Kürt anaların emeği kadar Defend Rojava aktivistleri ve İsviçreli dost kadın kurumlarının desteği ve emekleri de vardır” dedi. 

BU SONUÇ BİZLER İÇİN BİR BAŞARIDIR

Türkiye ve Kürdistan'da kadın katliamlarının yanı sıra cezaevleri örneğinde olduğu gibi taciz ve tecavüzün giderek arttığına; işlenen suçları teşvik niteliğinde çıkarılan yasalarla cezasızlık politikasının normalleştirildiğine işaret eden Güzel, şöyle devam etti: “Kadın meclislerimiz bu anlamıyla sadece imza toplamakla yetinmiyor, neden imza vermeleri gerektiği yönünde insanlarla birebir yüz yüze konuşup gerekçelerini aktarıyor.”

REJİMİN TEŞHİRİ İÇN ÖNEMLİ

Kampanya başladığından beri İsviçre halkından yoğun destek gördüklerini belirten Güzel, '100 Neden' kampanyasının Erdoğan yönetimindeki Türk rejiminin uluslararası kamuoyu nezdinde teşhir edilerek yargılanması için önemli bir adım olduğunu söyledi. Kürt siyasetçi Döne Güzel, kampanyaya ve alanlarda olmaya devam edeceklerini ekledi.