İsviçre'de onlarca kadın gözaltına alındı

Zürih’te 8 Mart vesilesiyle düzenlenen eyleme polis saldırdı ve çok sayıda kadını gözaltına aldı. Eylem, polisin engellemelerine rağmen saatlerce sürdü.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İsviçre'nin Zürih kentinde kadınların yapmak istediği eyleme polis saldırdı.

Aralarında Kürt Kadın Hareketi, feminist kadınların olduğu grup, öğle saatlerinde Zürich Helvetia Meydanı’da toplanmaya başladı. 

Polis ablukaya aldığı meydana kadınları almazken, kadınlar ise meydana çıkan yolları trafiğe kapatarak eyleme geçti.

Kürt kadınların ulusal kıyafetleriyle katıldığı eylemde, sık sık, “Jin, Jiyan, Azadi”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı. Meydanda sık sık kimlik kontrolü yapan polis, kadınları alandan uzaklaşması için tehdit etti. 

Polisin saldırılarına karşı müzik eşliğinde halay çekmeye başlayan kadınlara, polis saldırdı. Müdahale esnasında aralarında Zürich Kürt Kadın Meclisi üyesi Şehnaz Kaya’nın da olduğu kadın gözaltına alındı. 

Polis, gözaltına aldığı kadınları yerde sürüklerken, ters kelepçe yaptı. Gözaltılara tepki gösteren kadınlara da gaz spreyiyle saldıran polis, kadınları ablukaya alarak, çıkışlarına izin vermedi. 

Polisin saldırı ve engelleme girişimine rağmen kadınlar Langstrasse’ye doğru yürüyüşe geçti. Bir kez daha polis tarafından yolları kesilen kadınlar, sloganlarla polisi protesto etti. Uzun bir süre yolu trafiğe kapatan kadınlar, alkış ve sloganlarla eylemi sonlandırdı.