İzmir'de 1 Mayıs kutlamaları yasak tanımadı

İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarına polis saldırdı; çok sayıda kişi gözaltında. Kentte yasak ve engellemelere rağmen kutlamalalar sürdü.

İzmir’de bulunan Konak Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılmak istenen 1 Mayıs kutlamasına polis saldırdı. Umut Sendikası tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan eylemde eylemcilerin pankartını parçalayan polis, 7 kişiyi şiddet uygulayarak gözaltına aldı.
Konak Meydanı’nda alana çıkan Kaldıraç üyeleri de 1 Mayıs için hazırladıkları pankartla yürümek istedi. Kaldıraç üyelerinin önünü kesen polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.
İzmir 1 Mayıs İnisiyatifleri tarafından Buca’da yapılmak istenen eyleme de polis engel oldu. Polisler tarafından ters kelepçe ile gözaltına alınanlar, “Her yer direniş, her yer 1 Mayıs” sloganıyla tepki gösterdi. Polis saldırısında 8 kişi gözaltına alındı.
Buca'da eylem yapan inisiyatif üyesi 2 kişi de gözaltına alındı.
Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınanların Konak Güvenlik Şubesi’nde de ifade işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

YASAK TANINMADI

Bayraklı ilçesinde yasağı tanımayan emekçiler, alanlara çıktı. Bayraklı da mahallerde yürüyüş gerçekleştiren Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeleri “Yasakları, Barikatları Aşıyoruz, Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açtı. Yapılan açıklamada mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu.


Menemen ilçesinde de İzmir 1 Mayıs İnisiyatifi tarafından eylem gerçekleştirildi. “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı eşliğinde yürüyen inisiyatif üyeleri “1 Mayıs’a yasakların gölgesinde girmeye zorlanıyoruz. 1 Mayıs yasaklanamaz” dedi. Birçok evden de alkışlarla yürüyüşe destek verildi.