İzmir’de gözaltılara tepki: Gücünüz bize yetmez

İzmir’deki gözaltılara tepki gösteren Sosyalist Gençlik örgütleri, “O çok güvendikleri gizli tanık ve itirafçı ifadelerinin hiçbir hükmü yoktur. Faşist iktidarı, bırakın bu saldırılar, artık hiçbir şey kurtaramayacak" dedi.

İzmir’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 13 kişiden 7’si serbest bırakılırken İzmir Sosyalist Gençlik örgütleri, gözaltılara ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

“Sosyalistleri yıldıramazsınız. Biz kazanacağız” pankartı açılırken, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.

Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı.

‘SUÇ İŞLİYORLAR’

Açıklamada ilk olarak konuşan HDP'li vekil Murat Çepni, devrimci ve sosyalistlere dönük saldırıların saray rejiminin klasiği haline geldiğini söyleyerek, “Dün gece evler basıldı, insanlar uyduruk gerekçelerle gözaltına alındılar. Böylesine bir pespayelik ve çürümüşlük ancak bu coğrafyada gerçekleşebilir. Sarayın kolluk gücü olanlar ve bu sömürü düzeninin aparatı haline gelenler bilsinler ki suç işliyorlar. Asla bu işlenen suçlar hesapsız kalmayacak. Özgürlük diyenler gece yarıları gözaltına alınıyor. Bizler var oldukça bu düzen rahat edemeyecek. Baskılar ve gözaltılar mücadelemizi engellemeyecek” dedi.

‘SİZİ HİÇBİR ŞEY KURTARAMAYACAK’

Daha sonra gençlik örgütleri adına açıklamayı yapan Vedat Çınar Altan, İzmir polisinin sabah saatlerinde 2 farklı dosyaya dayanarak sosyalistlerin evlerine baskın düzenlediğini ifade ederek, “Suruç katliamında ölümsüzleşen düş yolcuları ve İbrahim Kaypakkaya başta olmak üzere, devrim ve sosyalizm şehitlerinin anmalarına katıldıkları, onların flamalarını taşıdıkları gerekçesiyle sosyalistler faşist polis operasyonuyla gözaltına alındılar. Nazlı Yöyler dışında yoldaşlarımızın hepsi emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından şu saat itibarıyla serbest bırakıldılar. Peki onca yaygara, özel timlerle yapılan şafak baskınları, sözde terör operasyonu haberleri neden ileriye sürüldü? Bizler gayet iyi biliyoruz ki, böyle düzmece operasyonları planlayanlar, devrim şehitlerinin yer aldığı flamaları taşımanın bir suç olmadığını, keza, o çok güvendikleri gizli tanık ve itirafçı ifadelerinin ise hiçbir hükmünün olmadığını gayet iyi biliyorlar. İşçi sınıfı ve ezilenlerin kabaran öfkesi karşısında siyasi ve ekonomik olarak büyük bir krizin içinde debelenen AKP-MHP faşist iktidarı, bırakın bu saldırılar, artık hiçbir şey kurtaramayacaktır. Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız” diye konuştu.