İzmir Newrozu: Zaman özgürlük zamanıdır!

İzmir'de düzenlenen Newroz kutlamasına katılan binlerce kişi, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep etti. DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Zaman özgürlük zamanıdır. Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar direnişimiz sürecektir” dedi

İZMİR NEWROZU

İzmir’in Gündoğdu Meydanı, Newroz coşkusunu yaşayan binlerce kişiyle dolup taştı. Gün boyunca halk, "Bijî Serok Apo", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Jin jiyan azadî" sloganları eşliğinde alana akın etti. 

Kadınlar, renkli yöresel kıyafetleriyle, gençler ise şal û şepik giysileriyle meydanda yer aldı. Program, saygı duruşu ile başladı ve coşkuyla devam etti. 

Newroz Tertip Komitesi Başkanı Hacay Yılmaz ve DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanları Rezan Karabulut ile Mehmet Kuruş, Rahşan Demirel ve Zekiye Alkan'ın ruhuyla Gündoğdu Meydanı'nda Newroz'u kutladıklarını belirterek, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Kutlamada, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Adalet Nöbeti tutan anneler adına Peyruze Kurt konuştu. 

Peyruze Kurt, "Zindan kapıları açılmadan mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Newroz tüm halklara kutlu olsun" dedi.

Daha sonra Adalet Nöbeti'ndeki anneler, Musa Anter'in kızı Rahşan Anter ile Zekiye Alkan'ın ablası Meziyet Çağlar, Newroz ateşini yaktı.

Ateşin yakılmasından sonra DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Akın Birdal ve Türkan Aslan Ağaç, sahneye çıktı.

Birdal, Newroz ateşinin yollarını aydınlattığını söyleyerek, “Yolumuz üçüncü yol. Yolumuz barış, eşitlik, özgürlük, emek yoludur” dedi.

Türkan Ağaç ise,  "İzmir'i yönetmeye adayız. Yerel demokrasiyi savunuyoruz. Halkla birlikte belediyeleri yönetmek istiyoruz" diyerek, 31 Mart'ta partilerine oy verilmesi çağrısı yaptı. 

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın da, “Bu ülkeyi tek adam rejimi ile yönetmek istiyorlar. Bunlara karşı 31 Mart’ta cevap vermeye var mısınız? Kayyum rejimini 31 Mart’ta bitireceğiz" şeklinde konuştu. 

HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, ülkenin sorunlarına dikkat çekerek, "Bu Newroz Sayın Öcalan'ın özgürlük Newrozu olacaktır" dedi. 

Abdullah Öcalan'ın önceki Newroz mesajlarını okuyan Çiçek, mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, günün Dehaklarına karşı Newroz alanlarını dolduranları kutlayarak, "Bugünün Newrozu 31 Mart’ta cevaptır. Önümüzde yerel seçimler var. DEM Parti tüm sorunlara derman olmaya geliyor" dedi. 

Abdullah Öcalan'ın 2013 Newroz deklarasyonunu sahiplenmeye devam edeceklerini belirten Çiğdem Kılıçgün Uçar, İzmir'i özgürlüğün, kardeşliğin, barışın incisi yapacaklarını ifade etti.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Sayın Öcalan bu ülkede bütün sorunların çözümü için mücadele eden bir siyasal aktördür. Sayın Öcalan burada aramızdadır. Zaman özgürlük zamanıdır. Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar direnişimiz sürecektir" dedi. 

Program, sanatçıların sahne almasıyla sona erdi, meydan halaylarla coştu.