Önder: Birlikte kazanacağız

HDP’li adaylarla Ulus’ta esnaf ziyaret eden Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Eskiden biz giderdik, şimdi halk bizi görünce geliyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da esnaf ziyareti yaptı. Ankara adayları Nuray Türkmen, İpek Gür ve Rojen Mamo’nun bugünkü durağı Ulus’tu. Adaylara Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de eşlik etti.

Ulus Meydanı'ndaki esnafı ziyaret eden HDP’liler, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnaf HDP’lilere yoğun ilgi gösterdi. Bazı esnafların ziyaret esnasında "Umut HDP" demesi dikkat çekti.

Ulus Hali'ndeki esnaf, ekonomideki gidişattan rahatsızlıklarını dile getirerek, "Demirtaş başkan olacak, sorunlar bitecek" dedi. Adaylar da HDP'nin toplumun tüm sorunlarına duyarlı bir parti olduğunu belirterek, "Birlikte kazanacağız" mesajı verdi.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder'i karşılayan esnaflardan biri, ekonomik duruma dair şikayetlerini dile getirdi ve bir arkadaşını göstererek, "Bakın bu arkadaşım enerji mühendisi olmasına rağmen Ulus Hali'nde mısır satıyor. Geldiğimiz nokta bu" dedi.

Önder, bir hal esnafının “Başkanım siz niye aday olmadınız?" sorusuna gülerek, "Ben artık hale sizin yanınıza geleceğim" yanıtını verdi.

Esnaf ziyareti ardından konuşan Önder, "HDP Ankara milletvekilleri adayları ile halkı buluşturma gibi bir etkinlik gerçekleştirdik. Siz basın emekçilerin de gözlemlediği gibi halk yoğun ilgi gösterdi. Bizim açımızdan sanki en kolay yürüyen seçim kampanyasıdır diyebiliriz. Çünkü eskiden biz giderdik, şimdi halk bizi görünce geliyor" diye konuştu.