Şehit düşen 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “En büyük hayalleri olan Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan iddiamızı mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“İşgalci saldırılara karşı Kurdistan tarihinin en heybetli direnişlerinden birinin yaşandığı günümüzde, Kurdistan Özgürlük Gerillası büyük bedeller ödemek pahasına halkımızın onurunu ve özgürlük hayallerini korumak için büyük bir irade savaşı vermektedir. Verilen bu irade savaşında işgalci Türk devleti tüm tekniki donanımına rağmen Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında yenilmekten kurtulamamaktadır. Savaşı tüm Medya Savunma Alanları’na yayarak sahte başarılar elde etmek isteyen işgalci ordu, günün her saatinde güçlerimizden ağır darbeler almaktadır. Yoldaşlarımızın büyük bir fedakârlık ve inançla geliştirdikleri mücadelenin kuşkusuz ağır bedelleri de olmaktadır. Güven ve Vorîn yoldaşlarımız da düşman saldırıları karşısındaki fedaice duruşlarıyla direnişimizin gelişip büyütülmesinde öncülük görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmişlerdir. Son nefeslerine kadar Apocu felsefeye olan inançları ile savaşıp şehadete ulaşan bu değerli yoldaşlarımızın mücadelelerini mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Güven Doza
Adı Soyadı: Cansel Dursun
Doğum Yeri: Kocaeli
Anne – Baba Adı: Fatma – Mehmet Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: Temmuz 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Vorîn Qesasê Welat
Adı Soyadı: Rakip Kuşlu
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Emine – Alihan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Temmuz 2022 / Medya Savunma Alanları

 

GÜVEN DOZA

Güven yoldaşımız aslen Agirî’li bir ailenin ferdi olarak Türk metropolü Kocaeli’nde doğmuştur. Ailesinin Kocaeli’ye göç etmesinden dolayı ülkemiz Kurdistan’da yaşamamıştır. Aynı zamanda ailesinin düşmanın yoğun asimilasyon politikalarından etkilenmesinden dolayı Kürtlük bilincinden ve kültüründen uzak bir yaşam sürmek zorunda kalmıştır. Güven yoldaşımız daha sonra bu durumu temel mücadele gerekçelerinden biri haline getirecek ve kişiliğinde büyük çıkışlar yapmasının zemini yapacaktır. Her ne kadar temelden Kurdistan halk ve özgürlük mücadelesi gerçekliğini tam olarak bilemese de çevresinde gelişen olaylara karşı duyarsız olmamış, ülkemizde yıllardan beri devam eden savaşın nedenlerini merak etmiş ve anlamak istemiştir. Özellikle üniversiteye gittiği dönemlerde bu merakı daha artmış ve partimiz PKK öncülüğünde gelişen özgürlük savaşını anlama arayışları daha da derinleşmiştir. 2015 yılında Edirne’de tanıştığı bir grup gençlik mücadelesi çalışanı vasıtasıyla Kurdistan halk gerçekliğini, halkımızı soykırımdan geçirmek isteyen düşman gerçekliğini anlamaya başlamıştır. Yine düşmanın bu soykırımcı politikaları karşısında mücadele eden Kurdistan gerillasının mücadele gerçekliğini tanıması karşısında kayıtsız kalmamış ve kişiliğinde büyük bir sıçrama yaratarak tanıdığı özgürlük hakikati içerisinde erimek istemiştir.

Güven yoldaşımız bu temelde daha yeni tanımasına ve birçok soruya cevap bulamamasına rağmen büyük bir inançla 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Savaşın yoğun yaşandığı Zap alanında daha yeni savaşçı eğitimi gördüğü günlerde gelişen düşman saldırısı nedeniyle savaşın içerisinde kalmış fakat sarsılmaz bir irade, tarifsiz bir cesaretle düşman saldırılarını karşılamış ve düşmana ağır darbelerin vurulduğu eylemlerde yer almıştır. Gerillaya katılımı gibi savaşa katılımı da hızlı bir şekilde gelişen Güven yoldaşımız için bu durum bir avantaja dönüşmüştür. Partimizi, gerillacılığı, dağ yaşamını, yoldaşlık ilişkilerini birebir pratikte öğrenmiş ve bu nedenle partimizle olan bağı çok sağlam ve derinden olmuştur. Yoldaşlarının yanı başında şehit düşmesi her ne kadar zorlayıcı olmuşsa da, Güven yoldaşımız şehadet gerçekliğine doğru bir şekilde cevap olabilmek için mücadelesini daha fazla büyütmesi gerektiğinin farkındadır. Bunun da Önder Apo’yu daha fazla tanımasından geçtiğinin bilincindedir. Bu gerçeklikten yola çıkarak Önderlik felsefesini daha iyi anlamak, yaşamının temeli yapmak için arayışlarına devam etmiştir.

Cevaplayamadığı soruların en doğru cevaplarını Apocu fedailiğin en rafine bir şekilde yaşandığı Hêzên Taybet örgütlemesi içerisinde öğrenebileceğini anlayan Güven yoldaşımız kendi önerisiyle 2017 yılında Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuştur. Hêzên Taybet’de birçok alanda çalışmış ve başarılı çalışmaları ile tüm yoldaşlarına güven veren bir duruşun sahibi olmuştur. Fakat yüreği her zaman cephede savaşan yoldaşları ile çarpan Güven yoldaşımız, savaşın yoğun yaşandığı alanlara gitmeyi önermiştir. Düşmana karşı geliştirilen özgürlük mücadelemizde tüm fedai yoldaşları gibi büyük bir öfkeyle dolu olan Güven yoldaşımız, bu öfkesini kendisini askeri ve ideolojik anlamda eğitmek için temel motivasyon unsuru olarak belirlemiştir. Bu anlamda askeri ve ideolojik eğitimlerini büyük bir başarı ile tamamlamıştır. Yetkin bir gerilla olan Güven yoldaşımız, halkımızın içerisinde geçtiği zorlu süreçten ve Önderliğimize yönelik geliştirilen ağır tecrit karşısında Apocu fedai bir militan olarak kendisini sorumlu görmüş ve cevap olmak istemiştir. Samimiyeti ve dürüstlüğü ile tüm yoldaşlarının kendilerine örnek aldığı Güven yoldaşımız tüm çalışmalarına bu yoğunlaşma ile katılmış ve sonuç alıcı tarzıyla giriştiği her çalışmada başarı ile çıkmıştır. Fedailiğin kişinin kendini Apocu felsefede dirhem dirhem eritmek olduğunun bilincinde olan Güven yoldaşımız, kendisi ile Önderliğimiz arasına hiçbir şeyin girmesine müsaade etmemiş ve her anını Önderlikle yaşamanın çabasını vermiştir.

Her geçen gün kişiliğini geliştiren Güven yoldaşımız, özellikle kadın özgürlük çizgisindeki duruşuyla örnek bir YJA Star gerillası olmuştur. Bir kadın gerilla olarak kadınların ve halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek ve kadının toplumda hak ettiği konumu yakalayabilmesi için kendi üstüne düşen sorumluluğun bilincinde olmuş ve bu sorumluluklarını yerine getirmek için büyük bir fedakarlıkla mücadele etmiştir. Güven yoldaşımız bu temelde büyük bir sorumluluk gerektiren fedai yoldaşlarının komutanlığını üstlenmiş ve birlik komutanı olarak görev yapmıştır. Kolektif çalışma tarzıyla üstlendiği çalışmaların başarılı bir şekilde ilerlemesinde önemli bir rolün sahibi olmuştur. Bu anlamıyla dönem görevlerinin başarılmasında ve düşmana karşı geliştirilen direnişte önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Yine fedai yoldaşlarının eğitimleriyle birebir ilgilenerek, yaşamdaki ve savaş meydanındaki tecrübelerini onlarla paylaşmıştır. Her bir yoldaşının fedailikte derinleşmesi için gece gündüz demeden emek vermiş, yoldaşlarını eğitirken aynı zamanda kendisini de eğitmiştir. Bundan dolayı gerillanın yeniden yapılandırılması projesinin öncü komutanlarından olmayı başarmış, yeni komuta kişiliğinin eşsiz örneklerinden biri olmuştur.

Güven yoldaşımız düşmanın Nisan ayından itibaren geliştirdiği yeni saldırı dalgasına karşı bulunduğu alanda hareketli tim ve tünel savaşlarının en incelikli bir şekilde yürütülebilmesi için büyük bir emek vermiştir. Hazırlık çalışmalarında birebir bulunduğu ve bugün direnişin en zirvede yaşandığı alanlarda düşman saldırılarına cevap olmak için çabalayan Güven yoldaşımız gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşarak şehitler kervanına katılmıştır. Kişiliğinde Apocu fedailiği en sade bir şekilde yaşatmasını başaran Güven yoldaşımızın ardılları olarak başlattığı özgürlük savaşını zafere taçlandıracağımızın ve hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

VORÎN QESASÊ WELAT

Vorîn yoldaşımız Amed’in Hazro ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin yurtsever olmasından dolayı küçük yaşta özgürlük hareketimizi tanımaya başlamıştır. Yine halkımıza yönelik gelişen düşman baskı ve zulmüne şahitlik etmiştir. Bu nedenle halkımıza reva görülen işkence ve sömürü politikaları nedeniyle çelişkiler yaşamaya başlamıştır. Bu çelişkileri gün geçtikçe derinleşmiş ve mücadele gerekçesi haline getirmiştir. Özellikle abisinin gerilla saflarına katılması ve daha sonra düşmana esir düşmesi karşısında kendisi de mücadele saflarına katılma kararı almıştır.

Düşmanın yoğun saldırılarının olduğu 2017 yılında Amed’den gerilla saflarına katılan Vorîn yoldaşımız, kısa bir süre sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiş ve bir süre Komalên Ciwan çalışmalarında yer almıştır. PKK yaşamına ve gerillaya olan sevgisi nedeniyle dağ ve gerilla yaşamına kısa sürede adapte olan Vorîn yoldaşımız kendisini sürekli geliştirme çabasında olmuştur. Çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüten Vorîn yoldaşımız mevcut süreç karşısında daha fazla katılması gerektiğini düşünerek HPG çalışmalarına geçmiştir. Düşmanın halkımıza ve gerillaya yönelik saldırıları karşısında derin bir öfke duymuş ve bu öfkesini mücadelesinin temel gerekçesi haline getirmiştir. Yeni savaşçılar eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra yeni dönemin savaş taktiklerinden olan savaş tünellerinin hazırlanmasında büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Emekçi ve fedakar kişiliği ile yer aldığı tüm çalışmalarda başarılı olmuş ve bu özelliğiyle hem örnek bir militan olmuş hem de yoldaşlarının güvenini kazanmıştır. Hesapsız ve dürüst katılımı ile tüm yoldaşlarına örnek olan Vorîn yoldaşımız Önderliğimizin üzerindeki tecrit nedeniyle kendisini vicdani olarak rahatsız hissetmiş ve bu tecridin kırılıp Önderliğimizin fiziki olarak özgürleştirilmesi için daha fazla mücadele edilmesi, daha fazla eylem yapılması gerektiğini düşünmüştür. Bu temelde yoğunlaşmaları olan Vorîn yoldaşımız, bu düşüncelerini en iyi pratikleştirebileceği alan olarak Hêzên Taybet çalışmalarını görmüş ve bu çalışmalara kendi isteği ile dahil olmuştur. 

Hêzên Taybet’de öncelikli olarak kendisinde Apocu kişiliği oluşturmak istemiş ve bunun için eğitimlerine büyük bir önem vermiştir. Meraklı bir kişiliği olan Vorîn yoldaşımız, sürekli araştırmış, yoldaşları ile tartışma içerisinde olarak Önderlik felsefesini tüm detaylarına kadar anlamaya ve bu temelde yaşamında pratize etmeye çalışmıştır. Ancak Apocu bir kişilikle öncü bir militan olacağını bilince çıkaran Vorîn yoldaşımız, yaşamdaki duruşu ve katılımındaki fedai tarzla bunu büyük ölçüde başarmıştır. Yer aldığı her çalışmada büyük bir emek vermiş ve o çalışmanın başarılı bir şekilde sonuçlanması için elinden geleni yapmıştır. Zorlu koşullara ve görevlere karşı kendisini örgütleyebilen Vorîn yoldaşımız kendisinde güçlü bir öz disiplin oluşturmuştur. Bu nedenle tek başına da kalsa önüne koyduğu çalışmayı mutlaka başarı ile sonuçlandırmasını bilmiştir.

Köy kültürünün dürüst ve samimi özellikleri ile Apocu felsefeyi kişiliğinde başarılı bir şekilde temsil etmeyi başaran Vorîn yoldaşımız halkımıza ve ülkemiz Kurdistan’a olan sevgisinin yoldaşları ile de paylaşmıştır. Bir yoldaş canlısı olan Vorîn yoldaşımız yüzünden hiçbir zaman eksik etmediği gülüşü ile yoldaşlarına moral ve güç kaynağı olmuştur. Bu özellikleriyle her zaman aranan biri olmuştur.

Askeri ve ideolojik olarak kendisini yetkinleştiren Vorîn yoldaşımız genç yaşında önemli görevler üstlenmiştir. Bugün düşmanın işgal saldırıları karşısında geliştirilen tarihi direnişin temelini oluşturan hareketli tim savaşında tim komutanlığı görevini üstlenen Vorîn yoldaşımız bu görevini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Düşmanın geliştirdiği saldırılar karşısında fedai bir şekilde savaşıp şehadete ulaşan Vorîn yoldaşımız dürüstlüğün ve fedailiğin en sade örneklerinden biri olarak şehitler kervanına katılmıştır.

En büyük hayalleri olan Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan iddiamızı mutlaka gerçekleştireceğimizin kararlılığı ile Güven ve Vorîn yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olma üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”