Şengallilerden ABD’nin kararına tepki

ABD’nin PKK’nin üç öncü kadrosuna ilişkin karara tepki gösteren Şengal’deki kurum, meclis ve örgütler PKK’nin Êzidxan toprakları için onlarca şehit verdiğini belirtti.

ABD’nin 3 PKK öncü kadrosu hakkında çıkardığı karara bir tepki de Şengal’den geldi. Konuya ilişkin ortak bir yazılı açıklama yapan Şengal’deki kurumlar, kararı kınadı.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Bizler Şengal halkı ve kurumları olarak ABD’nin 3 Kürt mücadeleciye ilişkin verdiği kararı şiddetle kınıyoruz.

Êzidî halkı olarak ABD’nin tavrını özellikle DAİŞ savaşının olduğu 2014’te ve katliam günlerinde açıkça gördük. Şimdi ise ABD’nin 3 Kürt mücadeleciye tavrını görüyoruz.

ABD şu ana kadar halkımıza yönelik saldırılar karşısında bir tavır göstermedi. Ancak 3 PKK ve KCK’li Kürt yöneticisinin mücadelesi sayesinde Kürt halkı eşsiz bir mücadele sergiledi. Kadınlarımız ve annelerimiz uğruna yüzlerce şehit verdi.

ABD böyle gülünç bir karar vereceğine, 2014’tegerçekleştirilen Êzidî katliamında kaçırılan binlerce Êzidînin özgürleştirilmesine dikkat çekebilirdi.

Şengal halkı olarak şunu bir kez daha belirtmek isteriz ki, bu karar Kürt halkının ve özellikle de Êzidî halkının düşmanlarına hizmet eden bir karardır.

Kara günleri hatırladıkça, bütün gücümüzle özgür düşünceye ve mücadeleci liderlerimizle birlikte olacağız. Bu karar mücadelemizi zayıflatmayacak aksine daha da güçlendirecektir.”