Şenyaşar ailesi: Herkes ibretle izliyor

Urfa’da katledilen yakınları için mücadele eden Şenyaşar ailesi, sessizliğe tepki göstererek “Herkes ibretle izliyor” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart’ta başlayan nöbet eyleminin 295’inci gününde aile bir kez daha Suruç’taki evlerinden 42 kilometre uzaktaki Urfa Adliyesi önüne geldi.

Aile yeni eylem gününde Twitter hesabında  Urfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan’ın hesaplarını etkiketleyerek şu mesajı paylaştı:  “Yüzlerce kamu çalışanı önünde, AKP içinde bir milletvekili Suruç Devlet Hastanesinde katliam yapıyor. Kimseden ses çıkmayınca, ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. Herkes ibretle izliyor. Adalet nöbetimiz 295’icni günde.”