Şenyaşar ailesi: Katliamın sponsoru yargı sistemi

Şenyaşar ailesi, Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdürürken, yaşadıklarını “trajik bir romana” benzetirken, katliamın sponsorunun “yargı sistemi” olduğunu belirtti.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşi ve çocuklarını yitiren Emine Şenyaşar ile AKP’lilerin saldırısında yaralı olarak kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, iki aya yakın bir süredir Urfa Adliyesi önünde adalet talep ediyor.

Nöbetin 51’nci gününde sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşar ailesi, adliye binası önünde bulunan beton bariyerlerin önüne serdikleri sedirin üzerine oturdu.

Aile, oturdukları yere “Adalet istiyoruz”, “Suruç devlet hastanesinde katliam yapıldı” yazılı A4 kağıtları bıraktı.

Eylemci aile bu sırada adalet binasına giren çıkan avukat ve kent sakinlerine, maruz kaldıkları saldırı ve dava dosyası ile ilgili bilgi aktarıyor.

Şenyalar ailesi her gün olduğu gibi Twitter hesabında da bir mesaj paylaştı.

Aile, “Yaşadığımız zulüm belgesel oluyor. Yakında trajedik bir roman da olacak. Konu: Suruç Devlet Hastanesinde katliam. Ana karakter: Mv. İ. H. Yıldız. Yardımcı karakterler: Yıldız ailesi. Sponsor: Yargı sistemi. O kanlı ellerinizi adaletin üzerinden çekin artık...” dedi.