Şenyaşarlar'ın direnişi 239. gününde

Şenyaşar Ailesi, direnişini 239. gününde adliye binası merdivenlerine taşıdı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 239. gününe girdi. Suruç ilçesinden 42 kilometre yol alarak “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, bugün nöbetlerini yeniden adliye binasının merdivenlerine taşıdı. Aileye avukatları Serhat Kurt eşlik etti.

Ferit Şenyaşar, "Adalet Bakanı, 'Binayı adliye yapan asılı tabela değildir. İçinde adaletin nasıl temiz ve hızlı işlediğidir' diyor. Bu adliye bakanlığına bağlı değil mi? Bu annenin çocukları ve eşi katledildi, 8 aydır bu binanın önünde oturuyor. Neden adalet yerini bulmuyor? Siyasi kararlar alınıyor. Bir an önce adalet yerini bulsun" diye konuştu

Polisler, ailenin nöbet eylemini görüntülemek isteyen MA muhabirini "Adliye ve çevresinde çekim yapmak yasak" diyerek adliye bahçesinden çıkarırken, anne ve oğlunun merdivenlerdeki nöbeti sürüyor.