Şırnak'ta bir siyasetçi tutuklandı

Hafta içinde Şırnak merkez ve ilçelerindeki ev baskınlarında gözaltına alınan 23 siyasetçilerden bir kısmı mahkemeye çıkarıldı, bir kişi tutuklandı.

23 siyasetçiden 7'si Çarşamba günü adliyeye çıkarılmış ve adli kontrol altında serbest bırakılmışlardı. Bunlar arasında görevi gasp edilerek yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu da vardı.

Bu Perşembe günü aralarında HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Kadir Kunur'un da olduğu 7 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme 6 siyasetçinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. DTK Delegesi Ekrem Şavlı’nın “Örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Diğer siyasetçilerin ifadelerinin Cuma günü alınması bekleniyor.

Gözaltına alınanlar arasında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Beytüşşebap Belediyesi eski Başkanı 65 yaşındaki kanser hastası Faik Dursun da bulunuyor.

Dursun gözaltı sırasında fenalaştığı ve aşırı derecede öksürdüğü için koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Dursun’un Covid-19 testinin bugün pozitif çıktığı bildirildi.