Açlık grevi 2. gününde ziyaretlerle sürüyor

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla başlattığı açlık grevine destek eylemleri 2'nci gününe girdi. Açlık grevleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine destek olmak amacıyla HDP tarafından 5 merkezde başlatılan açlık grevi eylemleri 2'nci gününe girdi.

Hakkari'de dün HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve HDP Hakkari milletvekili Sait Dede'nin katılımıyla, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il binasında başlatılan açlık grevi bugün de ziyaretlerle devam ediyor.

Açlık grevi eylemcileri bugün HDP ve DBP ilçe örgütü ile Yüksekova Barış Anneleri Meclisi tarafından ziyaret edildi.

Heyet açlık grevini selamlayarak, mücadeleye devam edeceklerinin vurgusunu yaptı.

AMED

Amed’de 16 kişilik grupla başlatılan eylem, halk tarafından sabahın erken saatleri ile beraber yapılan ziyaretlerle devan ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütlerinin bugün de ziyaretleri sürerken, HDP Şırnak İl örgütü, KESK bileşenleri ve halk da grev eylemcilerini ziyaret etti.

Açlık grevi ziyaretçilerin söylediği şarkılarla ile devam ediyor.

Adana, Van ve Batman'daki eylemler de sabahın erken saatleri ile beraber halkın ziyaretleri ile devam etti.