Açlık grevindeki tutsaklara kötü muamele ve baskın

Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutsaklara kötü muamele uygulandığı öğrenildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı cezaevlerindeki PKK’li ve PAJK’lı tutsaklarca 27 Kasım’da başlatılan süreli-dönüşümlü açlık grevi 9’uncu gününde. Eyleme katılanlara kötü muamelede bulunuluyor. Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi de kötü muamelenin uygulandığı cezaevlerine eklendi.

Açlık grevindeki Emrecan Demir’in babası Hasan Demir, oğlunun açlık grevinde olan tutsaklara şeker, meyve suyu ve diğer ihtiyaçlarının verilmediğini söylediğini aktardı.

KOĞUŞLAR BASILIYOR, EŞYALARINA EL KONULUYOR

Demir, “Oğlum cezaevinde 11 kişi kaldıklarını ve ikinci grupla süresiz dönüşümlü açlık grevine girdiklerini belirtti. Açlık grevi ardından günde 3 kez odalarına baskın yapılıyor. Baskınlarda eşyaları dağıtılıyor, kitap ve kalemlerine dahi el konulmuş” dedi.

Salgın koşullarında tutsaklara temizlik ve hijyen malzemelerinin de verilmediğini paylaşan Demir, salgından beri sadece bir kez, bir çay bardağı kadar çamaşır suyu verildiğini söyledi.

TUTSAK DEMİR: TECRİT KALKANA KADAR!

Demir, cezaevlerinde 2019 yılında yapılan açlık grevi eyleminde 106 gün kaldığını söylediği oğlunun şu mesajı verdiğini aktardı: “Cezaevinde ve İmralı’da tecrit kalkana kadar eylemimiz sürecek. Bugün sadece cezaevleri değil, toplumun üzerinde de bir tecrit var. Bu tecrit politikasına karşı eylemdeyiz."

Demir, oğlu ve açlık grevindeki diğer tutsaklara dönük kötü muameleler dolayısıyla insan hakları örgütleri ve kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.